Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe Festivalul Filmului Francez: 10 zile, 13 orașe, 100 de proiecții

Indiferent de vremea de afară, un festival de film este mereu o idee potrivită pentru timpul liber. Noi vă recomandăm, începând de astăzi până pe 31 martie, Festivalul Filmului Francez.

Un maraton cinematografic de peste 100 de pelicule, care se desfășoară în 13 orașe din România.

Cinefilii pot timp de 10 zile să urmărească în premieră cele mai recente producții franceze. Sunt pelicule din selecțiile de la festivaluri precum cele de la Cannes, Locarno, Veneția sau berlin. Peste 100 de proiecții vor avea loc în cinematografele din România.

Festivalul are loc între 21 și 31 martie în București, dar și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Filme vizionate în realitatea virtuală

O noutate anul acesta este faptul că aveți posibilitatea să vizionați fime în realitatea virtuală, o experiență fascinantă și interactivă. Însă, pentru acces la aceste vizionări, trebuie în prealabil să faceți rezervare pe site-ul festivalului.

La multe dintre filmele proiectate, vor avea loc și întâlniri cu actorii sau realizatorii peliculelor. Festivalul, aflat la a 28-a ediție își păstrează și secțiunile tradiționale: Panorama filmelor anului, Competiția tinerelor talente – lungmetraj și scurtmetraj. Dar mizează și pe producții SF sau filme noir.

Victor Benderra, selecționer al filmelor din cadrul FFF 2024: Am vrut să susținem și filmele dintr-un gen mai diferit, filmele din zona de cinema alternativ, cum este secțiunea ”Mauvais Genres”, adică filme fantasy sau horror. Iar numele ediției, Vertiges, se referă și la faptul că trăim într-o lume marcată cumva de pierderea echilibrului și a simțurilor. Dar este o referință și la modul în care lumea trăiește într-un ritm accelerat.

Workshop despre egalitatea de gen în lumea cinematografiei

Vom avea și un workshop, despre egalitatea de gen în lumea cinematografiei, dar și despre luptele sexiste din cadrul acestui domeniu. Va fi un workshop la care vor participa profesioniști români din domeniul cinematografic.

Festivalul Filmului Francez de anul acesta marchează și 100 de ani de la înființarea Institutului Francez în România. Biletele pentru proiecții pot fi achiziționate de pe site-ul festivalului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE