Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu puternic în zona depoului Bucureștii Noi din Sectorul 1. A fost emis mesaj Ro-Alert

Un incendiu de proporții a izbucnit, luni seară, la o hală dezafectată din Sectorul 1, în zona Dămăroia. Fumul gros se vede de la kilometri distanță.

Incendiu în Bucureștii Noi

Primarul Sectorului 1 a vorbit, în studioul Euronews România, despre acest incendiu. Ea susține că accesul ambulanțelor și mașinilor de pompieri este îngreunat de construcțiile haotice și prea apropiate, ca urmare a acordării ilegale a autorizațiilor de către fostele administrații.

Clotilde Armand: "Asta se întâmplă de fiecare dată când incendii au loc în zone care au fost construite recent. Recent înseamnă ultimii 20 de ani. Știți că am luptat foarte mult pentru un urbanism care să nu fie haotic, un urbanism care să lase niște spații minimale între clădiri, spații minimale verzi.

Numai recent, de trei ani și jumătate, suntem cei care stăpânesc acest urbanism și care nu mai dăm autorizații ilegale. Până acum trei ani și jumătate, aceste autorizații, din păcate, au fost făcute exact așa cum au cerut dezvoltatorii imobiliari care vor să maximizeze spațiul pe care îl au și rezultatul este, într-adevăr, un risc crescut de incendii.

În primul rând, trebuie să vedeți că Sectorul 1 acoperă aproximativ o treime din suprafața Bucureștiului, adică e cel mai mare. Acoperă partea de nord, cea mai scumpă, cea mai valoroasă, în termeni de preț. Zona de care vorbim este una care este într-un loc care se dezvoltă, este aproape de Bucureștii Noi, este o zonă de interes imobiliar.

Asta o să spună ancheta (n.r.: dacă incendiul a fost provocat). După fiecare incident, trebuie să înțelegem ce a declanșat evenimentul. Presupun că nu este exclus (n.r.: ca incendiul să fi fost provocat), pentru că ei au acolo niște clădiri dezafectate și este o zonă care ar putea fi folosită foarte bine de un dezvoltator imobiliar.

Încă nu am scos un cadastru. Este o zonă aproape de căile ferate, poate că e vorba de o zonă de protecție a căilor ferate, poate că e vorba de o zonă în care au fost aceste adăposturi, o zonă industrială apropiată de căile ferate. Trebuie să vedem despre ce este vorba, dar cu siguranță nu este o zonă care aparține de Primăria Sectorului 1."


UPDATE: Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a ținut să transmită un mesaj pe rețelele de socializare.

"Avem mai multe echipaje ale Poliție Locale în zona incendiului din nordul Capitalei, sprijinim echipele de pompieri si ale Brigăzii Rutiere. Persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Sector 1- 0734.454.543

Autospecialele de stingere cu apă și spumă au intrat mai greu pe străzile înguste pentru că sunt zone unde s-a construit haotic, cu acceptul fostelor administrații care dădeau autorizații de construire pe spăgi și pe interese de partid. Am cerut verificări la departamentul de Urbanism privind cele două incendii care au avut loc astăzi în Sectorul 1, cine sunt proprietarii imobilelor afectate și ce avize au fost emise în aceste zone", a scris Clotilde Armand, pe rețelele de socializare.


Știrea inițială:

Nu mai puțin de 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost trimise la fața locului din cauza suprafeței mari pe care se manifestă incendiul.

”La sosirea primelor echipaje de intervenție ardea la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 650 metri pătrați. Datorită suprafeței mari pe care se manifestă incendiul dispozitivul a fost suplimentat cu încă șapte autospeciale de stingere”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.

Pentru avertizarea populației din zonă, pompierii au transmis un mesaj prin sistemul RoAlert.

Restricții în trafic din cauza incendiului din Bucureștii Noi

Polițiștii au aplicat restricții pe bulevardul Bucureștii Noi, între Str. Pajurei și Calea Grivitei-Ion Mihalache.

Din primele informații, nu există victime.

Clădirea în flăcări se află lângă Depoul Bucureștii Noi, pe strada Spicului. Acoperișul clădirii a luat foc, iar suprafața afectată, la momentul sosirii echipajelor, era de 650 de metri pătrați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE