Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Turnul de 240 de metri al televiziunii din Harkov a fost rupt în două de rachetele Rusiei

Rușii au lansat un nou atac în Ucraina și au distrus turnul televiziunii din Harkov. Atacul a avut loc cu doar câteva minute înainte ca Volodimir Zelenski să discute cu Joe Biden despre soarta războiului.

Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce oficialii locali au declarat că a fost probabil un atac cu rachetă al Rusiei asupra acestei infrastructuri de televiziune.

Semnalul de emisie a fost întrerupt în cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, care a fost bombardat puternic de rachete şi drone ruseşti în ultimele săptămâni.

"În acest moment există întreruperi ale semnalului de televiziune digitală", a declarat guvernatorul regional Oleh Siniehubov.

Nu au existat victime, deoarece angajaţii se aflau în adăposturi, a adăugat el.

Imagini de la faţa locului arată cum catargul principal al turnului s-a rupt, căzând, în timp ce un nor de fum se ridica spre cer.

Din imagini nu este clar ce anume a lovit partea superioară a turnului, dar procurorii din Harkov au declarat că Rusia a folosit probabil o rachetă de croazieră Kh-59 în acest atac.

Înregistrarea video a fost verificată prin coroborarea cu o înregistrare dintr-un alt unghi care arată acelaşi moment în care vârful turnului se prăbuşeşte.

VEZI GALERIA
3 imagini

Armata rusă şi-a intensificat recent atacurile în Ucraina

Rusia a atacat turnul de televiziune din Harkov de mai multe ori la începutul lunii martie 2022, la scurt timp după ce şi-a lansat invazia pe scară largă în Ucraina. Semnalul tv a fost întrerupt în acel moment.

Moscova şi-a intensificat recent atacurile, în timp ce Ucraina se confruntă cu un deficit de capacităţi de apărare antiaeriană. Harkov şi regiunea adiacentă s-au confruntat cu cele mai intense lovituri.

În jur de 12 canale ucrainene de televiziune prin satelit şi-au suspendat emisiunile săptămâna trecută după ce au suferit interferenţe în semnalul lor. Unele dintre aceste canale au fost bruiate şi au difuzat materiale de propagandă pro-rusă până când proprietarii lor au reuşit să restabilească controlul, potrivit EFE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE