Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsoare neobișnuită în Moscova, unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobişnuită pentru această perioadă a anului a avut loc la Moscova, miercuri, relatează EFE, citată de Agerpres, chiar în ajunul celei mai importante sărbători a Rusiei, Zilei victoriei asupra Germaniei naziste. Data de 9 mai are, de fapt, dublă semnificație, fiind și ziua Europei.

Moscova: cele mai scăzute temperaturi de la sfârşitul secolului trecut

Temperaturile au scăzut până la minus 1-2 grade în timpul nopţii şi la primele ore ale dimineţii, o vreme atipică pentru începutul acestei luni în centrul părţii europene a Rusiei. În plus, a fost viscol puternic după-amiază, la Moscova.

Serviciile meteorologice au precizat că în capitala Rusiei se înregistrează în prezent cele mai scăzute temperaturi de la sfârşitul secolului trecut (1999).

Frigul ar urma să se domolească abia în weekend, iar temperaturile nu vor depăşi în medie 10 grade zilnic până la jumătatea lunii mai. Între timp, au fost ninsori abundente în regiunea Leningrad. În unele locuri, stratul de zăpadă a ajuns până la 30 de centimetri, potrivit Agerpres.

Rusia finalizează pregătirile pentru Ziua Victoriei

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare care vor avea loc joi, 9 mai, în mai multe orașe rusești. Sunt marcați astfel 79 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Totodată, ministrul Apărării rus a vorbit de curând despre expoziţia de trofee de război aduse din Ucraina deschisă publicului la 1 mai în Parcul Victoriei, unde este expus armamentul şi echipamente de război folosite de armata ucraineană şi capturate de armata rusă în timpul luptelor, potrivit EFE, citată de Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE