Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj. Prima reacție a fotbalistului: ”Sunt șocat. Voi face apel”

Fotbalistul Paul Pogba, campion mondial cu Franța în 2018, a fost suspendat patru ani pentru dopaj, anunță presa din Italia. Mijlocașul celor de la Juventus, în vârstă de 30 de ani (împlinește 31 de ani pe 15 martie), a fost testat în luna august 2023, iar rezultatele au arătat un nivel ridicat de testosteron în organismul său.

Decizia suspendării a fost luată de Tribunalului național antidoping din Italia (Nado) din Italia, iar fotbalistul va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

29/02/2024 , 16:51

Paul Pogba, prima reacție: ”Sunt șocat”

Fotbalistul francez s-a arătat ”șocat” de suspendarea primită și că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Pogba susține că nu a luat cu bună știință substanțe interzise.

”Am fost informat astăzi despre decizia Tribunalului Național Antidoping și consider că verdictul este incorect.

Sunt trist, șocat și cu inima frântă de faptul că tot ceea ce am construit în cariera mea de jucător profesionist mi-a fost luat.

Când voi fi liber de restricțiile legale, întreaga poveste va deveni clară, dar nu am luat niciodată, cu bună știință sau în mod deliberat, suplimente care să încalce reglementările antidoping.

În calitate de atlet profesionist, nu aș face niciodată nimic pentru a-mi spori performanța prin utilizarea de substanțe interzise și nu mi-am nesocotit sau înșelat niciodată colegii sportivi și suporterii echipelor pentru care am jucat sau împotriva cărora am jucat.

Ca o consecință a deciziei anunțate astăzi, voi face apel în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv.”, a declarat Paul Pogba, într-o reacție publicată pe rețelele sociale.

Paul Pogba, depistat pozitiv în august 2023

Pogba era suspendat provizoriu din luna septembrie. Testul pozitiv a survenit la o probă prelevată internaţionalului francez după meciul jucat de Juventus în deplasare cu Udinese, pe 20 august 2023. Juventus Torino a câştigat partida cu scorul de 3-0, însă fotbalistul francez nu a evoluat în acel meci.

Pentru a explica testul antidoping pozitiv, apropiaţii mijlocaşului au afirmat că metaboliţii de testosteron provin dintr-un supliment alimentar prescris de un medic consultat în Statele Unite.

Testosteronul, hormon al fertilităţii şi al sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea muşchilor.

Internaţionalul francez a revenit la Juventus în vara anului 2022, gratis, dar a jucat foarte puţin în sezonul trecut din cauza accidentărilor, ratând şi Cupa Mondială din Qatar din acelaşi motiv.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE