Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO Paris 2024. Ovidiu Ionescu, al 82-alea sportiv român calificat. În proba de dublu mixt la tenis de masă, va face echipă cu Bernadette Szocs

Cu 79 de zile rămase până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, delegația României numără tot mai mulți membri. Al 82-lea sportiv român calificat pentru competiția de la Paris este Ovidiu Ionescu, cel care va face pereche în proba de dublu mixt la tenis de masă cu Bernadette Szocs. În 2021, la ediția de la Tokyo, cei doi au încheiat pe locul cinci, iar la vară își propun medalia olimpică.

Echipa de tenis de masă dublu mixt, formată din Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs, calificată la JO 2024

Ovidiu Ionescu: „Avem capacitatea să obținem o medalie”

Aflată pe locul 8 în clasamentul mondial, perechea formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a primit confirmarea oficială a calificării în proba de dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi sportivi fac pereche încă din vremea junioratului, după ce Bernie a realizat că nu poate juca alături de fratele ei mai mare, Hunor.

Ovidiu Ionescu, sportiv calificat la JO, tenis de masă: „Cred că în 2010-2011, Bernie a încercat să joace cu fratele ei, dar cred că se certau mai mult decât savurau acest mixt, așa că am încercat noi doi să jucăm. Imediat au venit rezultatele și iată că după aproape 14 ani jucăm încă împreună și obținem rezultate din ce în ce mai bune”.

Devenit al 82-lea membru al delegației României, buzoianul admite că își dorește o medalie olimpică. La ediția de la Tokyo, prima în care proba de dublu mixt a fost una olimpică, cei doi au încheiat competiția pe locul 5.

Ovidiu Ionescu, sportiv calificat la JO, tenis de masă: „Chiar cred că la proba de dublu mixt avem capacitatea de a obține o medalie, cu o tragere bună, mai ales că în ultimul an am reușit să învingem numărul 2 și numărul 3 mondial. Am dovedit că jocul nostru este din ce în ce mai bun”.

16 perechi de dublu mixt își vor disputa medaliile olimpice la Paris, iar finala va fi pe 30 iulie. Calificată și cu echipa feminină, Bernadette Szocs va juca și în proba de simplu. O șansă în plus pentru a obține mult dorita medalie olimpică.

Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă: „Noi, federația, dar în primul rând sportivii își doresc foarte mult acea medalie, pe care am scăpat-o... Cel puțin, la ultimele trei ediții, tot timpul am venit pe locul 5 în diferite probe. Ne ducem acolo cu încrederea că vom putea obține măcar o medalie olimpică”.

Cel mai probabil, Ovidiu Ionescu va obține calificarea la Jocurile Olimpice și în proba de simplu, în baza clasamentului mondial. La rândul lui, tânărul Eduard Ionescu are șanse mari să fie prezent la Paris.

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:

  • Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
  • Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 - 500 m);
  • Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă - echipa feminină; Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
  • Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
  • Polo pe apă (13): 13 locuri cotă - echipa masculină;
  • Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
  • Tenis de masă (4): 3 locuri cotă - echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);
  • Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6)a.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE