Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un studiu recent realizat în 13 state comunitare și Ucraina relevă faptul că există un clivaj între legislația europeană privind fumatul și impactul asupra fumătorilor.

Articol susținut de Philip Morris International

Aproape două treimi dintre cei chestionați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care sunt implementate aceste măsuri și ce efecte produc.

Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications and Engagements, Phillip Morris International: Cred că în unele ţări, dar nu peste tot, a existat o uşoară deconectare între ceea ce tehnologia, ştiinţa, inovaţia pot oferi sănătății publice şi experienţa, informațiile pe care guvernul și autoritățile le au, pentru că știința și tehnologia au evoluat foarte rapid în ultimul deceniu. 

Diferențele de abordare între diferite state europene au scos la lumina rezultate surprinzătoare, dar în unele cazuri și deficiențe privind efectul măsurilor legislative asupra consumului de țigarete. Suedia este unul dintre exemplele pozitive privind eforturile de eradicare a fumatului.

Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications and Engagements, Phillip Morris International: Suedia este un studiu de caz interesant, deoarece, de secole, în special populația masculină a folosit un produs numit Snus, adică niște pliculețe cu tutun care se țin în gură, lipite de gingie. Datorită prevalenței Snus în comparație cu țigările în rândul populației, Suedia are, de fapt, doar 5% fumători. Luați în considerare faptul că media la nivel mondial în cele 120 de țări evaluate de OMS este de aproximativ 20%.

Phillip Morris International continuă să investească într-un viitor fără fum și să dezvolte un portofoliu de produse alternative mai puțin dăunătoare.

Giovanni, Vice President International Communications and Engagements, Phillip Morris International: Știința și tehnologia au fost esențiale pentru noi. Și acesta este și motivul pentru care am investit din 2008, când ne-am anunțat cu adevărat eforturile, peste 12 miliarde de dolari în știință, tehnologie, producție și comercializare a produselor alternative la țigări.

Chiar dacă fumatul este tot mai restricționat în Europa, comerțul ilegal de țigarete a cunoscut un trend ascendent în ultima vreme. Iar companiile de profil și autoritățile fac eforturi pentru a combate  comerțul ilicit și pentru a oferi soluții de creștere a încasărilor bugetare.

Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications and Engagements, Phillip Morris International: Multe guverne şi-au concentrat politicile asupra creşterii impozitelor. Dar creșterea impozitării țigărilor duce la creșterea prețurilor. Când prețurile cresc, consumatorii nu renunță neapărat la fumat. Marea majoritate a acestora caută alternative mai ieftine, iar aceste alternative mai ieftine sunt disponibile în comerțul ilicit. Prin urmare, introducerea unei taxări diferențiate pentru consumatori poate contribui cu siguranţă la reducerea impactului politicilor tradiţionale asupra comerţului ilicit. Cred că trebuie să existe un echilibru.

Produsele contrafăcute sunt una dintre principalele probleme menționate în studiile privind prevalența fu

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE