Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu îl compară pe Piedone cu Cîrstoiu: "După ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? / Cîrstoiu e și bogat"

Pe 18 martie, Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidatul ales de alianța PSD/PNL pentru a candida la Primăria București. Însă medicul va trebui să lupte nu doar cu actualul primar, Nicușor Dan, care este văzut ca favorit, ci și cu Cristian Popescu Piedone, nimeni altul decât aactualul edil al sectorului 5.

Ciolacu îl ironizează pe Piedone: "E o iluzie fondată pe un fond distractiv"

Înainte de desemnarea lui Cîrstoiu, se zvonea posibilitatea ca PSD să-l susțină pe Piedone, însă Marcel Ciolacu a infirmat acel zvon. Ba mai mult, în toată această perioadă, liderul PSD a ținut să sublineze că nici nu se pune problema de așa ceva.

Marcel Ciolacu a continuat să-l ia peste picior pe Piedone, în ceea ce privește candidatura sa la Primăria Generală a Bucureștiului.

Marcel Ciolacu: "Domnul Piedone este un cunoscut de-ai mei, ne cunoaştem cred că de 30 de ani. E un om pe care îl respect, un primar bun de sector, un om pe care îl putem considera o victimă pentru că avem două decizii contradictorii ale unor magistraţi.

Dar, cu tot respectul pentru domnia sa, nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă pe TikTok, cum ne place tuturor , mai ales tineretului. Dar fondul - fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei - de fapt, nu există", a spus Marcel Ciolacu.

M. Ciolacu: "Cătălin Cîrstoiu este și bogat"

Însă în sondaje, Cristian Popescu Piedone duce o luptă strânsă cu Nicușor Dan, în timp ce Cîrstoiu se află la mare distanță, cu procente aproape la jumătate față de ale celor doi. Marcel Ciolacu i s-a adresat direct lui Cătălin Cîrstoiu, în timpul conferinței de presă.

Marcel Ciolacu: "Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general, pe data de 9 iunie. Primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă convingă să-l susţineţi. Fără susţinerea dumneavoastră şi a Gabrielei Firea, nu va reuşi. După cum îl cunosc, mai mult în ultimele zile, sunt ferm convins că va reuşi să vă capaciteze.

Cătălin Cîrstoiu este şi bogat. Implicarea şi ataşamentul faţă de oameni trebuie să le aveţi pentru că aţi ales o meserie nobilă. Nu poţi să fii medic dacă nu eşti un om preocupat de nevoile şi suferinţele oamenilor. Nu cred că merge la primărie să se îmbogăţească, tocmai au arătat alţii că sunteţi un om bogat."

În ultimele zile au apărut vești cu privire la o eventuală incompatibilitate pe care ar avea-o Cîrstoiu și care l-ar face să nu poată candida. El se află, încă din 2020, în atenția ANI.

Marcel Ciolacu: "Nu am înţeles-o nici pe aceea cu incompatibilitatea, că soţia este şefa de secţie şi dumneavoastră, director. De obicei, medicii se căsătoresc la facultate, cu colegii din grupă, că nu au timp de socializare, învaţă câte 12 ore pe zi. Şi fiul meu s-a căsătorit tot cu o colegă de grupă.

Le spun celor din opoziţie că nu toţi medicii sunt şpăgari, aşa cum a spus domnul Drulă, dar te rog să îi recomanzi copilului meu să nu profeseze în acelaşi spital cu soţia, că s-ar putea să facă puşcărie. Oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate."

Cu toate că alianța PSD/PNL îl susține pe Cîrstoiu, Marcel Ciolacu o laudă Gabriela Firea, care nu a fost susținută pentru această candidatură, deși ar fi avut șanse mai mari, după cum arătau sondajele.

Marcel Ciolacu: "Atât Gabriela Firea, cât şi primarii noştri de sector aţi fost patru ani în opoziţie. Vi s-a întors spatele. Au reuşit de fapt să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează Gabrielei Firea. Sunt ferm convins că domnul Cîrstoiu va reuşi azi să vă capaciteze şi cu toţii să uităm motivele de supărare. Cred că motivul principal e faptul că Nicuşor Dan nu merită să mai fie primarul general al Capitalei. Nicuşor Dan e un eşec de mandat pentru primar general".

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE