Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Patriarhul Daniel a sfințit Capela ortodoxă din Parlament, locul de rugăciune al politicienilor, de față cu Ciolacu și Ciucă

  • Parlamentarii au de-acum propria capelă unde să se roage.
  • Un loc unde deputații și senatorii se pot refugia între ședințele de vot, să ceară ajutor divin.
  • Capela ortodoxă a fost amenajată în una dintre sălile Camerei Deputaților și a fost sfințită de Patriarhul Daniel în zi de mare sărbătoare, de Buna Vestire, în prezența liderilor coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Citește mai multe despre sfințirea Capelei ortodoxe din Parlament.

România, pe ultimele locuri la sănătatea orală din cauza accesului limitat la servicii

  • Colegiul Medicilor Stomatologi a demarat un studiu la nivel național, care va arăta de ce România a ajuns pe ultimul loc în ceea ce privește starea sănătății orale și pe penultimul loc la numărul mediu anual de consultații stomatologice, În Uniunea Europeană.
  • Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe dentiști să discute și cu autoritățile locale, pentru ca Prevenția să înceapă încă din școli.
  • Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă românii este lipsa cabinetelor medicale în zonele rurale. Iar la nivelul întregii țări, doar un cabinet din cinci are contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Citește mai multe despre studiul realizat de Colegiul Medicilor Stomatologi.

Trump, obligat să plătească 175 de milioane de dolari. Decizia aparține Curții de apel din New York, în procesul de fraudă

  • Donald Trump, fostul președinte republican al SUA, a reușit să obțină o reducere la 175 de milioane de dolari, față de suma inițială de 454 de milioane de dolari a cauţiunii pe care trebuie s-o plătească în urma condamnării sale într-un proces civil pentru fraudă financiară.
  • Cu toate acestea, el nu a reușit să obțină amânarea judecării dosarului penal legat de cumpărarea tăcerii actriței de filme pentru adulți, Stormy Daniels, dincolo de data de 15 aprilie.
  • Curtea de Apel din New York a redus luni această garanţie la 175 de milioane de dolari, dar cu condiţia depunerii sumei într-un termen de 10 zile.

Citește mai multe despre procesul lui Donald Trump.

Putin spune că apar „multe întrebări” după atacul ISIS în Rusia: „De ce teroriştii au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo?”

  • Vladimir Putin a declarat, luni, că atentatul terorist de vineri de la o sală de concerte de lângă Moscova, revendicat de gruparea Statul Islamic, a fost comis de „islamişti radicali” care, potrivit acestuia, au încercat să fugă în Ucraina.
  • „Ştim că (această) crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale, menţionând această legătură pentru prima dată, la trei zile după ce Statul Islamic a revendicat atacul.
  • „Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul”, a precizat Putin.

Citește mai multe despre declarațiile lui Vladimir Putin.

Ministrul Educației: În școli vor putea fi instalate sisteme de supraveghere video fără acordul profesorilor sau al părinților

  • În scoli vor putea fi instalate sisteme de supraveghere video fără acordul profesorilor sau al părinților. Măsură a fost anunțată, luni, de ministrul Educației.
  • Ligia Deca a mai precizat că înregistrările vor putea fi folosite doar când sunt sesizate cazuri de abuz sau violență, nu și pentru evaluarea profesorilor.
  • Camere de supraveghere în clase fără acordul părinților și profesorilor și o bursă școlară de reziliență sunt printre modificările principale aduse de o ordonanță de urgență, pusă în consultare publică de Ministerul Educației.

Citește mai multe despre declarațiile ministrului Educației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE