Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viața după retragerea armatei ruse. Poliția ucraineană investighează mai multe posibile crime de război

Poliția ucraineană a început să investigheze o serie de posibile crime de război comise de armata rusă în localitățile din regiunea Harkiv, recent eliberate. Oamenii povestesc cu groază despre momentele grele prin care au trecut în perioada în care soldații ruși se aflau la ei în localitate.

Oamenii povestesc că au fost omorâte persoane nevinovate, iar polițiștii au deshumat deja primele cadavre. 

Localnică: M-am speriat foarte, foarte tare. Acea baltă de sânge încă o mai văd în fața ochilor, o baltă imensă de sânge. Încă nu am scăpat de acea senzație a morții, de morți.

Din cauza bombardamentelor intense ale armatei ruse, mai multe localități sunt deconectate de la energia electrică și de la rețelele de livrare a apei potabile și de canalizare. În aceste condiții, oamenii spun că așteaptă cu frică venirea iernii.

Localnic: E greu să trăiești în întuneric. Nu, nu vreau să mă obișnuiesc cu întunericul.

În ultimele zile, armata ucraineană a reușit o contraofensivă fulger în regiunea Harkiv. Localnicii spun că soldații ruși s-au retras în grabă.    

Potrivit autorităților de la Kiev, retragerea a fost atât de rapidă încât mai multe unități de tehnică militară și tone de muniție au fost, pur și simplu, abandonate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE