Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală

Visarion Alexa a fost condamnat la doi ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, potrivit unor surse Euronews. Fostul preot a fost anchetat pentru agresiune sexuală și trimis în judecată în prima parte a anului trecut.

Surse: Fostul preot Visarion Alexa, condamnat pentru agresiune sexuală

Sursele Euronews spun că această condamnare a fost dată în luna iulie a acestui an, însă informația a ajuns târziu în spațiul public, în condițiile în care acest dosar nu apărea pe portalul instanțelor de judecată.

În septembrie 2022, Visarion Alexa a fost a reţinut de poliţişti, fiind acuzat de agresiune sexuală de către o enoriașă. Pe 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Au urmat cercetări, audieri, percheziții informatice și - în final - la începutul lui 2023, Visarion Alexa era trimis în judecată de către procurori cu o singură acuzație de agresiune sexuală, în contextul în care de-a lungul timpului au apărut în mai multe rânduri informații pe surse conform cărora ar fi fost transmise anumite plângeri suplimentare. În final, doar acest unic caz a fost luat în considerare de către anchetatori.

După mai bine de un an, Visarion Alexa a primit o condamnare cu suspendare. Deși soluția dată de judecători nu apare pe portalul instanțelor, se regăsește totuși un apel depus de către preotul Visarion Alexa pe data de 10 iulie. Câteva zile mai târziu, și victima din acest dosar - parte civilă în proces - a depus un apel și, în final, același lucru l-au făcut și procurorii. Așadar, această decizie dată în primă instanță a fost contestată de toate cele trei părți din dosar. Primul termen din acest nou proces, cel de apel, ar trebui să aibă loc la jumătatea lunii noiembrie.

Visarion Alexa nu a putut fi contactat de jurnaliștii Euronews până la acest moment pentru un punct de vedere. De-a lungul timpului, el a schimbat mai mulți avocați.

Originar din Bacău, căsătorit și tată a patru copii, bărbatul este una dintre cele mai cunoscute figuri bisericești din România, fiind invitat frecvent în trecut la emisiuni TV în care vorbea despre credință și iubire.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE