Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul israelian şi-a întrerupt vizita în SUA şi revine în Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a întrerupt vizita în Statele Unite, unde a ţinut vineri un discurs la ONU, a anunţat biroul său la scurt timp după o nouă lovitură israeliană care a vizat mişcarea islamistă armată Hezbollah în suburbia de sud a Beirutului, relatează AFP.

„Prim-ministrul Netanyahu a decis să revină în Israel mai devreme decât era prevăzut şi va părăsi Statele Unite în această seară”, vineri, a precizat biroul său într-un comunicat, adăugând că iniţial premierul israelian urma să sosească în Israel duminică.

Benjamin Netanyahu a ameninţat vineri Iranul, de la tribuna Naţiunilor Unite, că îl va „lovi" în cazul unui atac împotriva ţării sale şi a promis să continue războaiele împotriva grupării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza şi a grupării şiite Hezbollah din Liban, potrivit AFP, EFE şi DPA.

„Am un mesaj pentru tiranii de la Teheran: dacă ne loviţi şi noi vă vom lovi”, a lansat premierul Netanyahu într-un discurs dur la ONU, aplaudat de unii şi fluierat de alţii, adresându-se Teheranului, inamicul declarat al Israelului şi susţinător al grupărilor islamiste Hezbollah şi Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE