Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ollie Bearman face pasul full time în Formula 1 din 2025. După debutul impresionant la Ferrari, va fi noul pilot al echipei Haas

Echipa de Formula 1 Haas a anunțat că pilotul britanic Oliver Bearman va fi noul pilot al echipei începând cu sezonul 2025. El îl va înlocui pe Nico Hulkenberg, care din sezonul următor va trece la Kick Sauber (echipă care din 2026 va fi preluată de Audi).

Potrivit formula1.com, pilotul britanic a semnat o înțelegere cu echipa americană Haas ”pentru mai mulți ani”.

Tânărul de 19 ani a impresionat lumea Formulei 1 când l-a înlocuit pe Carlos Sainz în etapa din Arabia Saudită, când pilotul spaniol a fost operat de apendicită. Britanicul a terminat pe locul șapte și a obținut șase puncte în clasamentul piloților din Formula 1.

Oliver Bearman concurează în prezent în F2 pentru Prema Racing și a obținut prima victorie a sezonului și a patra din carieră weekendul trecut în Austria, în cursa de sprint.

În paralel, el este și pilot de rezervă pentru Haas și Ferrari.

De asemenea, el mai are șase apariții în sesiunile de antrenamente cu Haas în acest an, dintre care a treia va fi în acest weekend la Silverstone.

"Este greu să exprim în cuvinte cât de mult înseamnă acest lucru pentru mine", a declarat Bearman. "Să spun cu voce tare că voi fi pilot de Formula 1 pentru Haas F1 Team mă face extrem de mândru.”, a declarat Bearman.

Cine este Ollie Bearman

În 2020, Bearman a concurat în campionatul ADAC F4 și în campionatul italian F4 și a obținut o victorie în fiecare categorie, precum și câteva podiumuri. După ce a trecut de la echipa US Racing la Van Amersfoort Racing pentru campaniile din 2021, Bearman a câștigat în mod impresionant ambele titluri, obținând un total de 17 victorii pe parcurs, potrivit formula1.com.

La finalul anului 2021, britanicul a devenit membru al Academiei Ferrari și a debutat în Formula 3 în anul 2022, pentru echipa Prema Racing. A încheiat sezonul pe locul al treilea și deja Bearman se anunța un pilot de mare perspectivă.

În sezonul următor, a făcut saltul în Formula 2, tot pentru Prema Racing. A încheiat sezonul pe locul 6, reușind patru victorii. În etapa din Azerbaidjan, a reușit o dublă memorabilă: victorie în cursa de sprint și în Marele Premiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE