Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O mașină a intrat într-o mulțime de oameni în Berlin. Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite

UPDATE Primele informații ale autorităților locale aratău că cel puțin o persoană a murit și alte 30 au fost rănite. Agențiile de presă citează oficiali din rândul salvatorilor care susțin că ar fi vorba despre aproximativ 12 victime.

Potrivit AP, în cazul a cinci dintre acestea, a fost vorba despre răni grave. Alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri.

Aparent, șoferul ar fi fost reținut de trecători înainte să fie încătușat de un ofițer de poliție din apropiere. Pe Twitter, Poliția a anunțat că este vorba despre un tânăr de 29 de ani, germano-armean, din Berlin.

O mașină a intrat într-o mulțime de oameni, în vestul orașului Berlin, din Germania. Potrivit primelor informații de la poliție, incidentul ar fi avut loc în apropiere de Biserica Memorială și Ku'damm.

"Se presupune că un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de oameni. Nu se știe încă dacă a fost un accident sau un act intenționat", a precizat poliția, adăugând că suspectul a fost reținut la fața locului.

Actorul John Barrowman se afla într-un restaurant din apropierea locului în care s-a petrecut incidentul și l-a descris într-un videoclip pe Twitter. 

„Este destul de multă poliție. Există o persoană decedată în mijlocul drumului și toate serviciile de urgență încearcă să ajute victimele. Sunt o mulțime de oameni răniți”, a declarat actorul.

Mașina a trecut „printr-o grămadă de oameni” și apoi s-a oprit „direct în vitrina unui magazin”, a spus el. 

Incidentul a avut loc în apropiere de Breitscheidplatz (piața Breitscheid), acolo unde, în 2016, un extremist a intrat cu un vehicul în mulțimea care participa la un târg de Crăciun. 13 oameni au murit atunci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE