Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nava-școală „Mircea”, test în larg. Ambarcațiunea a fost surprinsă într-o furtună, pe Canalul Corint

Imagini impresionante au fost filmate de la bordul navei-școală „Mircea”. În timp ce se afla pe canalul Corint, între la granița dintre Marea Egee și cea Ionică, ambarcaținea în care se aflau peste 180 de persoane a fost surprins de o furtună.

În ciuda temperaturilor caniculare, a plouat torențial și vizibilitatea a fost redusă, însă echipajul a făcut față cu brio provocării.

Nava care a plecat pe 26 iunie din Constanța, în marșul anual de instrucție a cadeților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, va fi în larg 43 de zile. Iar următoarea oprire va fi in Livorno, Italia pe 10 iulie.

”În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-școală “Mircea” a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică.

Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau “ruperea de nori” ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă.

A plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări.

“Mircea” își continuă marșul de instrucție - cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie.”, potrivit MApN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE