Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană vrea doar independent la Cotroceni. Actualul numărul doi în NATO spune că își va anunța oficial candidatura după 11 iulie

Mircea Geoană vrea să candideze independent la prezidențiale. Actualul secretar general adjunct al NATO spune că nu refuză susținerea, dacă vine din partea unor formațiuni cu viziuni similare cu ale sale.

El susțină, însă, că președintele nu ar trebui să reprezinte un anume partid la Cotroceni. Reacția vine după ce s-a vehiculat în spațiul public faptul că unii liberali ar fi dispuși să-l susțină pe Mircea Geoană în turul doi, în cazul în care Nicoale Ciucă nu reușește.

Întrebat când anume va anunța oficial că se înscrie în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat, fostul președinte PSD a spus că „la momentul potrivit”, oricum, a menționat el, se va întâmpla după sumitul NATO din Washington, care se desfășoară în perioada 9-11 iulie.

”Decizia mea finală va fi luată la momentul potrivit. Am depășit demult în viața mea, cum să spun, corsetul îngust al unui partid sau al altuia.

Anul 2024 este anul independenților în politica românească și sunt absolut convins să-mi păstrez această preferință.

Alegerile prezidențiale sunt alegerile românilor pentru viitorul lor președinte și cred că partidele joacă un rol important, dar un rol secundar față de ceea ce inspiră ca încredere și ca mesaj candidatul.”, a declarat Mircea Geoană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE