Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maternitatea surogat ar putea fi pedepsită în Italia. Oamenii au protestat față de inițiativă în timpul dezbaterilor parlamentare

Italienii care apelează la ajutorul mamelor surogat din străinătate ar putea fi pedepsiți penal, chiar și cu închisoarea. Parlamentarii din Italia au început deja dezbaterea pentru aprobarea controversatei legi. Mai mulți oameni au protestat față de această inițiativă, chiar în timpul dezbaterilor din plen. 

Coaliția de guvernare a prim-ministrului Giorgia Meloni își intensifică eforturile pentru ca legea să fie aprobată. În replică, Partidul Europa+ a elaborat un proiect de lege care nu transformă maternitatea surogat în infracțiune. 

Grazia Di Maggio, membră a partidului Frații Italiei: ”Aceasta (maternitatea surogat n.r.) tratează copiii ca și cum ar fi o marfă, dar, mai ales, folosește trupurile unor femei sărace, deci cu lipsuri, care sunt exploatate și plătite de bărbați bogați. Ceva total incorect la nivel etic, la nivel legal și, de asemenea, la nivel constituțional.”

Maria Sole Giardini, activistă: ”Sarcina pentru alții este legală, perfect reglementată în America, Anglia, Canada, Portugalia, Grecia, Ucraina și în Georgia. Dacă o persoană vrea să meargă în aceste țări pentru a folosi o tehnică medicală pentru a procrea, de ce ar trebui să îi fie teamă să se întoarcă (în Italia n.r)? Cu toate acestea, familiile care fie au făcut-o, fie vor să o facă sau sunt în curs de a o face sunt îngrozite. Acest lucru nu este corect într-o țară civilizată.”

Metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat este interzisă și în Suedia, Franța, Germania și Austria. În țări precum Anglia, Grecia, Polonia, Georgia și Ucraina procedura este permisă la nivel oficial. În România, femeile nu pot fi mame surogat, dar legea nu interzice folosirea acestei tehnici medicale în țările care o acceptă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE