Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Craiova se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. Târgul de Crăciun promite atracții inovatoare

Mai sunt aproape trei luni până la Crăciun, dar în Craiova deja au început pregătirile pentru această sărbătoare. În centrul orașului se montează instalațiile pentru Târgul de Crăciun. Gazdele locale promit că la ediția de anul acesta, cu ajutorul inteligenței artificiale, sania Moșului va zbura peste vizitatori. 

 În centrul Craiovei, muncitorii lucrează de zor încă din prima zi a lunii octombrie la amenajarea Târgului de Crăciun. Peste două milioane de beculețe care vor ilumina orașul. Pe stâlpi și clădiri sunt montate ghirlande, totul se desfășoară sub ochii trecătorilor. 

„Nu cred că e devreme, dacă se vrea a se pregăti cum trebuie e destul de bine”, a precizat un localnic. 

„Eu unul mă bucur pentru că vrem să fim tot numărul unu. Târgul de Crăciun din Craiova să fie la fel ca anul trecut”, a spus un altul. 

 Activitate intensă pentru pregătirea târgului este și în ateliere. Meșterii lucrează la construirea căsuțelor unde expozanții îi vor aștepta pe vizitatori cu bunătăți. 

Gabriel Rizea, sculptor:Anul ăsta e o provocare cam mare că sunt cu mai multe teme în același timp, mai multe piețe pentru Crăciun, unul este tradițional, altul este orașul galactic, după aia Frumoasa și Bestia. Puțin cam răspândiți în teme și destul de greu, dar suntem în grafic.”

Una dintre provocările Târgului de Crăciun o reprezintă orașul galactic. Construcțiile vor avea formă de rachete, iar pentru decorare vor fi folosite și multe materiale neconvenționale.

Gabriel Rizea, sculptor: „Capete de coșuri de gunoi vechi, reflectoare dezafectate, semafoare rupte, folosim beculețe, leduri. Ăstea o să arate ca și cum ar decola, o să aibă o lumina sub.” 

Inteligența Artificială, vedeta târgului de crăciun

La târgul de Crăciun de anul acesta va fi folosită în premieră inteligența artificială. 

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: „Personajele sunt create din lumini cu ajutorul inteligenței artificiale. Îl vom vedea pe Moș Crăciun venind la Craiova în carne și oase. Va avea un sat al lui care va fi foarte frumos. Va fi acea sanie zburătoare care a fost și anul trecut la Paris și care va trece peste clădirile din Craiova.” 

Chiar dacă mai este bine o lună și jumătate până la deschidere, hotelierii spun că au solicitări de cazare pentru perioada Târgului de Crăciun. Prețurile unei camere duble variază între 700 de lei și 1.100 de lei pe noapte. 

Anca Mitică, manager hotel Craiova:Se interesează atât agențiile de turism și din țară și din alte țări, cu deosebire cu agențiile din Bulgaria am colaborat foarte mult și da oaspeții, turiștii individuali sună și își rezervă deja locurile pentru târgul de Crăciun.” 

Târgul de Crăciun de la Craiova poate fi vizitat din 15 noiembrie și va primi vizitatori până pe 5 ianuarie. La nivel național, rivalizează cu Târgul de Crăciun de la Sibiu care se va deschide pe 16 noiembrie, cu cel de la Timișoara care se va deschide pe 30 noiembrie și cu cel de la Brașov care se va deschide pe 1 decembrie. Cele mai multe târguri de Crăciun din Europa își deschid porțile la finalul lunii noiembrie. Preferatul vizitatorilor este cel de la Viena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE