Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concertele lui Taylor Swift, anulate în Viena din cauza unei amenințări teroriste. Cancelarul Nehammer: Situația a fost gravă

Cele trei concerte al artistei americane Taylor Swift care ar fi trebuit să se desfășoare la Viena au fost anulate după ce guvernul austriac a confirmat că exista pericolul unor atacuri teroriste.

Poliția austriacă anunță că a arestat doi extremiști islamiști, iar unul dintre ei este bănuit că plănuia un atac în zona Vienei. Principalul suspect, un bărbat de 19 ani, ar fi vizat un concert pe care Taylor Swift urmează să îl aibă în capitala Austriei.

Tânărul este austriac și a jurat credință grupării teroriste Stat Islamic, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne de la Viena.

Reacția cancelarului Karl Nehammer: ”Terorismul islamist ameninţă securitatea şi libertatea multor ţări occidentale”

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat că ameninţarea teroristă este "foarte gravă", notează agenția DPA, citată de Agerpres.

"Datorită cooperării intense dintre poliţia noastră şi nou înfiinţata DSN (Direcţia securităţii şi informaţiilor de stat) cu serviciile străine, ameninţarea a fost depistată din timp, combătută şi o tragedie a fost evitată", a declarat Nehammer pe platforma de socializare X.

Șeful Guvernului de la Viena a calificat anularea concertelor drept o ”dezamăgire" pentru fani, precizând că "situaţia din jurul atacului terorist aparent planificat la Viena a fost foarte gravă".

Nehammer a menționat că ancheta serviciilor de urgenţă este în desfăşurare în urma arestărilor.

”Trăim într-o perioadă în care metodele violente sunt folosite pentru a ataca modul nostru de viaţă occidental", a spus Nehammer.

”Terorismul islamist ameninţă securitatea şi libertatea multor ţări occidentale. Acesta este motivul pentru care nu vom renunţa la valorile noastre de libertate şi democraţie, ci le vom apăra cu şi mai multă vehemenţă”, a adăugat oficialul austriac.

Cântăreața americană se află în Europa și avea programate concerte pe stadionul ”Ernst Happel” din capitala Austriei joi, vineri și sâmbătă. Ca atare, măsurile de securitate pentru spectacole au fost crescute, au anunțat autoritățile austriece.

În consecință, Taylor Swift și-a anulat toate cele trei concerte pe care urma să le susțină în capitala Austriei, după ce autoritățile austriece au arestat doi bărbați care ar fi plănuit un atac terorist în timpul evenimentelor.

”Din cauza faptului că oficialii guvernamentali au confirmat că se complotează un atac terorist, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole planificate pentru siguranța tuturor", au declarat organizatorii turneului ”The Eras Tour” , pe rețeaua X.

De asemenea, Poliția caută alte trei persoane ce ar avea legătură cu atacul. Autoritățile au fost înștiințate despre atac de către un serviciu de securitate străin.

Șeful suprem al securității publice din Austria, Franz Ruf, a afirmat că suspectul plănuia să comită atacul în timpul concertului.

În total, organizatorii concertelor lui Taylor Swift au vândut 65.000 de bilete pentru fiecare dintre spectacolele planificate în Viena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE