Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coldplay va lansa noul album ”Moon Music” pe discuri de vinil realizate din sticle de plastic reciclate

Coldplay va realiza cel mai prietenos album în raport cu mediul înconjurător din întreaga lor discografie. ”Moon Music” o să fie lansat pe discuri de vinil fabricate din sticle de plastic reciclate, o premieră mondială, potrivit Euronews. Coldplay a susținut două concerte luna aceasta în București.

”Moon Music”, al zecelea album Coldplay, lansat pe discuri de vinil realizate din sticle de plastic reciclate

Fiecare copie pe vinil a albumului ”Moon Music” va fi un disc fabricat din nouă sticle de plastic, recuperate din spaţii de depozitare a deşeurilor de consum.

O ediţie ”notebook” va conţine 70% plastic recuperat din râul Rio Las Vacas din Guatemala.

Trupa a transmis că această tehnologie va reduce emisiile de carbon cu 85% şi va evita producerea a peste 25 de tone de plastic virgin, scrie Agerpres.

Organizația nonprofit de mediu The Ocean Cleanup, care a colaborat cu cei de la Coldplay, ajută la strângerea plasticului din ape.

„Coldplay este un partener incredibil pentru noi și suntem încântați că plasticul adunat de noi dă viață albumului Moon Music”, a declarat Boyan Slat, fondator și CEO al The Ocean Cleanup, potrivit Euronews.

„Să ne asigurăm că plasticul pe care îl colectăm nu mai ajunge niciodată în mediul marin este esențial pentru misiunea noastră și sunt încântat să văd că vom continua să inovăm alături de cei de la Coldplay și cu ceilalți parteneri ai noștri, pentru a scăpa oceanele de plastic – împreună”, a mai adăugat acesta.

Coldplay militează pentru ca muzica rock să devină mai sustenabilă. De altfel, trupa a transmis, recent, că și-a depășit obiectivul inițial de reducere cu 50% a emisiilor de carbon în turneul actual Music of the Spheres, în raport cu turneele precedente.

EcoCD-uri ”Moon Music”

Coldplay va lansa, de asemenea, ediţii pe CD ale albumului ”Moon Music” într-un nou format denumit EcoCD - creat în procent de 90% din plastic reciclat, cu o reducere de 78% a emisiilor în comparaţie cu producţia de CD-uri tradiţionale.

”Moon Music”, al 10-lea album al Coldplay, va fi lansat pe 4 octombrie, iar primul single ”feelslikeimfallinginlove” va fi lansat vineri, 21 iunie.

Între timp, trupa își continuă turneul prin lume. O să fie cap de afiș la Glastonbury, pentru a cincea oară, un record în istoria festivalului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE