Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand, mai multe plângeri penale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector. Actualul primar al Sectorului 1 acuză tergiversarea numărării votului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus plângeri penale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector, acuzându-i de "comportament inuman" față de persoanele din secțiile de votare.

Armand a menționat că a depus deja o plângere penală împotriva acestora pentru refuzul de a prelua sacii și de a consemna rezultatele voturilor.

Cursa pentru Primăria Sectorului 1 este una foarte strânsă. Între George Tuță (PNL) și Clotilde Armand (Alianța Dreapta Unită) diferența era de mai puțin de un procent, , conform datelor Autorității Electorale Permanente, agregate pe platforma rezultatevot.ro de Code 4 Romania.

Ea a susținut că tergiversarea numărării oficiale este demonstrată de faptul că, la ora 10 dimineața, ar fi fost doar șapte secții de votare procesate astfel că reprezentanții birourilor secțiilor stau cu sacii cu voturi în fața biroului electoral de sector, în căldură.

VEZI GALERIA
2 imagini

"Oamenii care sunt în secţiile de votare nu pot fi înlocuiţi. Este absolut inuman cum au tratat oamenii membrii Biroului electoral de sector. Vor fi traşi la răspundere, au şi o plângere din partea mea pentru refuz de preluare a sacilor, pentru refuz de a consemna rezultatele.

Ei sunt cei care decid dacă comisia de secţie poate să vină sau nu poate, dacă poate sa lase sacii sau nu. Totul este organizat şi se face sub autoritatea Biroului electoral de sector, sunt cei care hotărăsc dacă rezultatele sunt admise sau nu.

Şi au tergiversat. La 10,00 dimineaţa nu erau decât 7 secţii de votare concentrate. (...) Sunt primarul tuturor, m-am dus din secţie în secţie, am ajutat şi asta fac. (...) Sunt încă în discuţii cu avocaţii să vedem cum facem plângeri pentru cei care sunt responsabili de acest comportament inuman", a declarat presei Clotilde Armand.

Pe de altă parte, pamenii sunt revoltați și strigă pentru că stau de mai bine de 40 de ore. Sunt zeci de secții de votare care ar fi trebuit să își înregistreze buletinele de vot, dar se mișcă foarte lent.

”Organizarea a fost execrabilă, suntem de la ora 4:00, de ieri, nu am dormit deloc până la această oră,nu am primit nici apă, nici mâncare. Deși numărătoarea s-a încheiat undeva în jurul orei 8:00 dimineața, până la orele 15:00 nu s-a trimis transport pentru noi.

Nu am avut probleme, nu avem nici o explicație. Am primit poze din interior, se pare că lumea a cedat, au dormit pe hol. Am primit apă de la partide, nu de la autorități. Niciodată nu voi mai participa.”, a declarat Sandra Hedea, de la Secția de votare 55 din București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE