Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciprian Ciucu, despre noul spital din Sectorul 6: ” Este cel mai matur proiect din acest moment din București, primul după 46 de ani”

Ciprian Ciucu, primarul reales al Sectorului 6, a discutat într-un interviu acordat Euronews România despre provocările și planurile sale ambițioase pentru sector.

Ciprian Ciucu subliniază dificultățile pe care le întâmpină un primar independent în comparație cu unul susținut de un partid politic. El explică că, fără sprijinul unui partid, este mult mai greu să negociezi și să implementezi proiecte.

”Un primar independent este mult mai dependent decât un primar care are un partid în spate, o echipă în spate și care poate să-și facă singur propriile politici, inclusiv să impună standarde de integritate și sunt foarte atent la ceea ce spun. Pentru că eu nu am niciun fel de apăsare sau dilemă morală în ceea ce privește integritatea mea și a echipei mele și de aceea echipa se dă după lider. Numai că atunci când ai un partid în spate ai un plajă de competență la îndemână să propui  pentru anumite poziții de management oameni pregătiți, cu experiență. (...) În momentul în care ai în spate un partid politic cu un număr de consilieri  este mai ușor să negociezi, dar ca independent îți este mult mai greu să faci baletul între partidele politice”, a explicat Ciucu.  

Ce planuri are Ciprian Ciucu pentru Sectorul 6

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale lui Ciucu este construirea unui spital în Sectorul 6.   Acest proiect complex este de o importanță strategică nu doar pentru Sectorul 6, ci pentru întreg Bucureștiul. Ciucu subliniază necesitatea urgentă a acestui spital, având în vedere riscul seismic ridicat al Capitalei și starea actuală a spitalelor interbelice. 

”Este un spital de care este absolut nevoie și este un obiectiv strategic nu doar pentru sectorul 6, ci pentru întreg Bucureștiul sau pentru România. În București există acum spitale care au risc seismic, care au fost construite în interbelic. Bucureștiul este un oraș cu risc seismic. Doamne ferește dacă se întâmpla ceva, acele spitale în loc să devină puncte de a ușura situația oamenilor, devin niște puncte de îngreunare a situației. Deci ca în spatele acestui proiect nu să fiu doar eu ci și primarul general, ci și guvernul. Este un spital aflat între Militari și Drumul Taberei care nu are acces la servicii de sănătate. Este un spital care poate prelua enorm, foarte mulți medici, foarte multe secții și să avem și noi servicii de sănătate complete” , a explicat Ciucu. 

Primarul subliniază că spitalul planificat în zona Valea Căcădelor va servi o zonă întreagă care nu are acces adecvat la servicii de sănătate. Proiectul este deja bine avansat, având terenul necesar, studiul de fezabilitate votat și finanțarea obținută de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. 

”Avem terenul. Este cel mai matur proiect de spital din acest moment din București, primul după 46 de ani. Avem teren, avem studiul de fezabilitate votat, avem finanțarea obținută de la banca de dezvoltare a Consiliului Europei. Pentru acești bani a garantat Comisia Europeană direct și nu se adaugă la gradul de îndatorare a României, pentru că Comisia garantează că este un proiect bun. Terenul se află pe Bulevardul Timișoara, adică în zona Valea Cascadelor”, a explicat primarul Sectorului 6.

Sprijin pentru spitalul din Valea Căcădelor

El solicită sprijinul Guvernului și al Primarului General pentru construirea unui spital în Sectorul 6, un proiect vital atât pentru sector, cât și pentru București. Ciucu critică lipsa de comunicare cu Primarul General Nicușor Dan și cere liberalilor din CGMB să susțină toate proiectele lui Dan, subliniind că el însuși va sprijini aceste inițiative.

”Un primar general responsabil măcar ar da un telefon să se intereseze despre acest proiect. Am uitat cand am vb ultima data cu Nicusor, nu răspunde la telefon, eu le spun liberalilor din CGMB sa sprijine toate proiectele lui Nicusor, dar să iasă să comunice cu ce nu sunt de acord. Eu voi sprijini toate proiectele lui Nicusor”, a mai declarat Ciprian Ciucu. 

Pe lângă spital, Ciucu se angajează în proiecte majore pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Un alt proiect important este implementarea a 1.000 de puncte de colectare preselectivă a deșeurilor. "Este un întreg sistem care trebuie să fie pus la punct," explică Ciucu. De asemenea, preluarea proiectului de curățenie stradală de către primărie este menționată ca o prioritate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE