Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cher, inclusă în Rock & Roll Hall of Fame, alături de Mary J. Blige, Ozzy Osbourne și alți artiști

Mai multe vedete din lumea muzicii au fost incluse în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, care a avut loc la Cleveland, Ohio, chiar la muzeul Rock & Roll Hall of Fame.

În total, 15 artiști și trupe celebre au făcut acest pas, printre care Ozzy Osbourne, Cher sau Mary J. Blige, care au completat „promoția 2024”, așa cum a fost numită chiar pe site-ul oficial. Însă vedeta incontestabilă a serii a fost Cher.

Cher, inclusă în Rock & Roll Hall of Fame

Cu toate că este vorba de muzică rock & roll, au avut acces, de-a lungul timpului, și alte genuri muzicale, precum soul, blues, R&B, folk, country și rap.

Ceremonia a fost deschisă de Dua Lipa și Cher, care au interpretat un cover al hitului „Believe”,din anii 1970-1980.

La final, Cher a și glumit atunci când a vorbit despre faptul că a fost introdusă în Rock & Roll Hall of Fame: „A fost mai ușor să divorțezi de doi bărbați decât să intri în Rock & Roll Hall of Fame”.

Cher, în vârstă de 78 de ani, a fost prezentată de Zendaya: "De unde să încep? Cher nu este o singură persoană, numele ei este la fel de legendar ca și moștenirea ei”.

Cher este singura femeie care a avut un hit pe prima poziție într-un top Billboard în fiecare dintre ultimele șapte decenii.

Americanca a spus că a fost inspirată de Cenușăreasa în creațiile sale și i-a mulțumit mamei sale: „Singurul lucru pe care l-am primit de la mama mea este să nu renunț niciodată. Eu nu renunț niciodată, vorbesc cu femeile, ferm și răspicat și hai să continuăm."

Au existat și mențiuni speciale pentru influența muzicală pe care au avut-o artiștii Big Mama Thornton, Alexis Korner și John Mayall, iar Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield au primit discticții pentru excelență muzicală.

Prima ediție a Rock & Roll Hall of Fame a avut loc în 1986.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE