Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Gheorghe Mulțescu. Fostul fotbalist și antrenor avea 72 de ani

Fotbalul românesc este în doliu. Fostul jucător și antrenor Ghorghe Mulțescu s-a stins din viață, la 72 de ani. El era internat în spitalul Floreasca, de câteva zile, din cauza unei pneumonii, însă avea probleme mai vechi și cu Alzheimerul. Anunțul decesului regretatei legende dinamoviste a fost făcut de Ionel Culina, fostul ofițer de presă a lui Dinamo.

A murit Gheorghe Mulțescu

Mulțescu s-a născut pe 13 noiembrie 1951, într-o comună din județul Teleorman, dar are și cetățenie turcă.

Ca jucător, el și-a început cariera la rivala lui Dinamo, Steaua, acolo unde a jucat doar la Under 21. A jucat apoi la Jiul Petroșani din 1971 până în 1979. Apoi a ajuns la Dinamo, unde a stat șase ani. A revenit la Jiul pentru alte două sezoane, după care a jucat la Bucovina Suceava, la Rocar și la UTA Arad, unde și-a încheiat cariera de jucător în 1990.

  • Mulțescu a câștigat, ca jucător, trei titluri de campion al României şi două Cupe ale României.
  • În echipa națională, Gheorghe Mulțescu a adunat 15 selecții. El a fost mijlocaș central.

A debutat în antrenorat când încă era jucător actic, în 1986, la Jiul. Ultima echipă pe care a pregătit-o a fost chiar Dinamo, de unde a plecat pe 13 aprilie, după o lună de când a fost numit. De altfel, el a pregătit Dinamo în cinci mandate.

În România, Mulțescu le-a pregătit pe Jiul Petroșani, Dacia Unirea Brăila, Astra (de 4 ori), AEK Timișoara, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul (de două ori), Vaslui, U Cluj, Ceahlăul, Delta Tulcea, Petrolul (de 3 ori), Gaz Metan, Voluntari, CSU Craiova.

În Turcia, el a antrenat Samsunspor (de două ori), Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantep. În srabia Saudită, Mulțescu le-a pregătit pe Al-Ettifaq și Al-Taawoun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE