Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina îl acuză pe oligarhul Mihail Fridman de la Alfa Group că a finanțat invazia Rusiei

Oligarhul rus Mihail Fridman este acuzat de serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, de finanțarea invaziei ruse. Fridman este cofondator al Alfa Group, consorțiu care deține și Alfa Bank.

„Pentru a finanța proiectele agresive ale Kremlinului, oligarhul folosește activele consorțiului financiar și de investiții rusesc 'Alfa Group', controlat de el”, acuza SBU într-un comunicat, citat de Financial Times. De asemenea SBU i-a trimis acestuia și o notificare. Nu a fost imediat clar dacă sau cum a primit Fridman, care locuiește la Londra, notificarea. Născut în Lviv, în vestul Ucrainei, pe vremea când aceasta făcea parte din URSS, el a devenit miliardar după ce s-a mutat la Moscova.

Fridman este unul dintre numeroșii oligarhi ruși pe numele căruia Occidentul a impus sancțiuni. Potrivit clasamentului Forbes al celor mai bogați miliardari ruși în 2023, Mihail Fridman ocupă locul 9 cu o avere de 12,6 miliarde de dolari. Acesta deține acțiuni la Alfa Bank, Wintershall DEA, VEON, Turkcell, Dia și la Grupul X5.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE