Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Preda, de la fuga din bazin la salturi spectaculoase către performanță: „Nici că se putea să iasă mai bine de atât”

Cătălin Preda e unul dintre cei mai cunoscuți diveri români, vicecampion european la high diving (sărituri în apă de la mare înălțime). Sportivul de performanță călătorește în toată lumea ca să-și ducă pasiunea pentru scufundări mai aproape de desăvârșire. Și să mai pună, din când în când, câte un trofeu pe masă.

Când era copil, Cătălin fugea cât putea de apă, pentru că nu prezenta pentru el așa mare interes. În prezent, îi saltă inima de bucurie ori de câte ori face câte un salt și ajunge în adâncuri.

„E nevoie doar de echipamentul adecvat și de un impuls îndrăzneț pentru a face ceea ce facem noi. Sportul nu poate fi mai pur decât atât”, a povestit Cătălin Preda pentru Euronews.

Mulți îl admiră, dar și mai mulți ar spune că îl invidiază. Cătălin Preda călătorește pe tot globul și se scufundă în unele dintre cele mai spectaculoase locuri.

„Este greu să aleg un singur loc preferat pentru scufundări. Sunt atât de multe regiuni frumoase peste tot în lume. Dar, cu siguranță, unele favorite, mai sus pe listă, sunt Paris, Mostar și Polignano a Mare din Italia”, a mai completat sportivul român, potrivit sursei menționate anterior.

VEZI GALERIA
3 imagini

Cătălin Preda avea opt ani când a făcut primele scufundări

În vârstă de 32 de ani acum, Cătălin Preda a început să facă primele scufundări la opt ani.

Pe când era elev, a concurat în echipa națională a României de juniori. Ulterior, a plecat din țară și și-a luat diploma de licență cu specializarea în jurnalism și media, în Anglia, dar n-a renunțat nicio clipă la ceea ce iubea mai mult. Scufundările. Ulterior, i s-a oferit primul contract pe un vas de croazieră, iar restul e deja istorie.

„Cam de atunci am început să aflu mai multe despre scufundările de la mare înălțime și să îmi fac un plan de bătaie. Repede înainte până în ziua de azi, sunt un atlet sponsorizat de Red Bull și nici că se putea să iasă mai bine de atât”, a mai spus Cătălin Preda, sportiv permanent în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, acolo unde ajung numai cei mai buni săritori de la mare înălțime din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE