Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reuters: Compania chineză BYD vrea să investească în India un miliard de dolari pentru a fabrica mașini electrice și baterii

Compania chineză BYD a depus un proiect de investiții în valoare de un miliard de dolari prin care intenționează să producă mașini electrice și baterii în India, în baza unui parteneriat cu o companie locală, au declarat trei oficiali cu informații despre acest dosar, citați de agenția Reuters.

BYD și compania Megha Engineering and Infrastructures, cu sediul în orașul indian Hyderabad, au înaintat un proiect autorităților indiene de reglementare pentru a înființa o societate mixtă în domeniul mașinilor electrice.

Pe termen lung, chinezii de la BYD își propun să construiască o linie de producție pentru mașini electrice în India, de la modele hatchback la unele de lux, notează sursa citată.

Reprezentanții BYD, care este cel mai mare producător de vehicule electrice și hibride plug-in din lume, nu au răspuns solicitării de a face public un punct de vedere. Anterior, compania chineză anunțase că vrea să înființeze o unitate de producție în India, care este în prezent a treia cea mai mare piață auto din lume.

Totodată, oficialii indieni din cadrul Ministerelor Comerțului și Industriei grele nu au făcut comentarii pe această temă.

Cum vrea BYD să rivalizeze cu Tesla

Intrarea BYD pe piața din India face parte din planurile companiei de extindere la nivel global pentru a concura cu Tesla, care este încă lider doar în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice. Dacă investiția din India va fi aprobată, BYD va fi prezentă pe toate marile piețe auto globale, cu excepția Statelor Unite.

De asemenea, Tesla a reluat recent discuțiile cu Guvernul din India, după ce anul trecut și-a sistat planurile de a intra pe această piață. Motivul: nu a reușit să obțină un nivel redus de taxare pentru vehiculele importate în cadrul discuțiilor cu oficialii.

BYD a investit deja 200 de milioane de dolari în India, unde vinde SUV-ul electric Atto 3 și e6 EV către flotele unor corporații și vrea să lanseze anul acesta sedanul său electric de lux Seal.

Potrivit Reuters, producătorul de baterii Blade, precum și de vehicule electrice, își propune să ajungă la o producție anuală de 100.000 de vehicule electrice în India în câțiva ani.

Sursele citate mai spun că propunerea de investiții include, de asemenea, un plan al BYD și Megha Engineering de a înființa stații de încărcare în India și de a construi centre de cercetare și dezvoltare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE