Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacție a Rusiei după moartea lui Alexei Navalnîii. Maria Zaharova: Rezultatele medico-legale nu sunt încă disponibile, dar Occidentul are deja propriile concluzii

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că ceea ce ea a numit acuzațiile Occidentului cu privire la moartea liderului opoziției încarcerat Alexei Navalnîi sunt "auto-revelatoare".

Într-o declarație postată pe aplicația de mesagerie Telegram, Zakharova a spus că rezultatele medico-legale privind moartea lui Navalny nu sunt încă disponibile, dar că Occidentul a ajuns deja la propriile concluzii, relatează Reuters.

Zakharova nu a precizat la ce acuzații se referă.

Liderii politici internaționali au reacționat la anunțul morții lui Navalnîi și au acuzat Rusia și regimul lui Putin pentru decesul opozantului rus.

Alexei Navalnîi a murit în colonia penală unde era încarcerat

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit. Anunțul a fost făcut vineri de serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde Navalnîi își ispășea pedeapsa, potrivit Reuters.

Instituția a precizat că a fost chemat personalul medical, dar că echipajul nu a putut să-l resusciteze pe Navalnîi. Acesta a precizat că motivul decesului este în curs de stabilire.

"Pe 16 februarie a anului, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul Navalnîi A.A. după o plimbare s-a simțit rău, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Imediat au sosit lucrătorii medicali ai instituției, a fost chemată o brigadă de ambulanță.

Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță au declarat decesul condamnatului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire", se arată în comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a declarat pe X (fostul Twitter) că echipa politicianului nu are deocamdată nicio confirmare a morții sale și că avocatul lui se deplasează în orașul în care a fost reținut.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin a fost informat de moartea lui Navalnîi și că serviciul penitenciar investighează decesul în conformitate cu procedurile standard, relatează Associated Press.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE