Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre disputa dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu: "Tot ce e de discutat, de rezolvat, se va rezolva în Biroul Politic Naţional al PNL"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Călăraşi, întrebat despre disputa dintre ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al liberalilor, că a vorbit cu cei doi şi "tot ce e de discutat, de rezolvat, se va rezolva în Biroul Politic Naţional al PNL".

"Am discutat şi cu domnul ministru Aurescu, am discutat şi cu domnul Rareş Bogdan. Fiecare dintre dumnealor au atribuţii foarte importante, domnul ministru Aurescu în ansamblul problemelor care fac obiectul tuturor sarcinilor pe care le avem la nivelul Guvernului pentru diplomaţia românească, domnul Rareş Bogdan este liderul grupului românesc în PPE şi partea aceasta de expunere în public am convenit cu toţii că o discutăm în Biroul Politic Naţional. Ca atare, tot ce avem de discutat, de rezolvat, se va rezolva în BPN", a afirmat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan a spus că l-ar concedia pe ministrul de Externe

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că nu l-ar mai păstra în funcţie pe ministrul Bogdan Aurescu, dacă decizia ar fi în mâinile sale, şi că acesta "nu a fost numit în funcție de PNL, ci de stat".

"Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi. Și de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii, cred că l-aş chema (pe ministrul Aurescu- n.red.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema", a mai spus Rareş Bogdan.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a afirmat la alt post de televiziune că nu îl interesează opiniile unui ''personaj'' ca Rareş Bogdan şi că atacurile acestuia reprezintă confirmarea că face bine ce face în poziţia sa de la Ministerul Afacerilor Externe.

"Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Astfel de atacuri, de la asemenea personaje, sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. Este exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale", a declarat ministrul Aurescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE