Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicki Minaj, controverse din cauza imnului CM Qatar 2022. Ce a declanșat scandalul

Nicki Minaj a declanșat un val de controverse, după ce a încercat să promoveze imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar. Rapperița a publicat pe pagina ei de Instagram o fotografie cu trei perechi de ghete de fotbal.

Pe fiecare dintre acestea a fost inscripționat numele unui dintre cei trei artiști care cântă imnul CM Qatar 2022. Este vorba despre Nicki Minaj, artistul columbian Maluma și cântăreața libanează Myriam Fares. De asemenea, sunt afișate numerele 11, 18 și 22, prin care se sugerează că melodia va fi lansată vineri, 18 noiembrie.

Nicki Minaj, criticată deoarece cântă imnul CM Qatar 2022

Nicki Minaj a catalogată drept ipocrită de unii dintre internauți, în condițiile în care cântăreața are numeroși fani queer, iar aceștia nu pot vizita în siguranță Qatar pentru a vedea meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal deoarece țara gazdă a adoptat o serie de legi împotriva comunității LGBTQ+, potrivit Euronews.com.

„Bună @nickiminaj, nu știu dacă ești conștientă, dar fanii tăi LGBTQ+ din Qatar sunt în pericol, iar tu finanțezi și susții opiniile lor dezgustătoare. (Statul) Qatar a fost votat ca fiind unul dintre cele mai groaznice locuri din lume pentru persoanele gay. Homosexualitatea este ilegală și se pedepsește cu închisoarea”, a scris un utilizator, pe Twitter.

„Nicki Minaj produce o melodie pentru Campionatul Mondial din Qatar, în condițiile în care țara este homofobă și împotriva drepturilor minorității LGBTQ+, ținând cont în mod special că majoritate fanilor ei fac parte din acea comunitate”, a mai precizat un alt utilizator.

Nicki Minaj nu le-a oferit niciun răspuns persoanelor care au criticat-o.

În schimb, cântăreața Dua Lipa a dezmințit zvonurile potrivit cărora ar urma să cânte la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Cântăreața în vârstă de 27 de ani a declarat că va urca pe scenă doar dacă acest stat va îmbunătăți situația drepturilor omului.

"Nu voi cânta și nici nu am fost vreodată implicată în vreo negociere pentru a cânta. Voi încuraja Anglia de la distanță și aștept cu nerăbdare să vizitez Qatar atunci când va îndeplini toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială." a scris Dua Lipa, pe Instagram.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe duminică, 20 noiembrie, în pofida faptului că numeroși fani au boicotat competiția din cauza modului în care Qatar abordează situația persoanelor din comunitatea LGBTQ+. Potrivit Codului Penal al statului Qatar, persoanele ce aparțin minorităților sexuale LGBTQ+ riscă până la șapte ani de închisoare dacă întrețin relații sexuale, iar relațiile între persoanele de același sex sunt pedepsite cu moartea prin Sharia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE