Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul francez al Apărării îl contrazice pe Emmanuel Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina. ”Nu este în discuţie”

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat că ”nu este în discuție” ideea de a trimite trupe combatante în Ucraina, în contextul în care președintele Emmanuel Macron a dat de înțeles că nu exclude trimiterea de militari occidentali pe frontul ucrainean.

Într-un interviu acordat vineri postului francez de televiziune BFMTV, Sebastien Lecornu a descris contextul care a dus la răspândirea acestei informații.

”La Conferința de la Paris, președintele (Macron) a considerat că este nevoie să fie convocată (o dezbatere) imediat încă de la începutul anului 2024 pentru a pune totul în discuție. Ce putem face pentru a ajuta mai mult Ucraina cu echipamente...

Au fost expuse mai multe ipoteze, dar nu trimiterea de trupe combatante.

Președintele Macron a spus că nu este cobeligeranță. Între transferul de arme, ceea ce se întâmplă în prezent, și cobeligeranța, adică războiul direct cu Rusia, am încercat în acest spațiu ... Nu a fost variantă pe care să o putem explora”, a explicat Lecornu, potrivit sursei citate.

De asemenea, Ministrul francez al Apărării a subliniat că există posibilitatea ca Franța să trimită militari în Ucraina pentru a instrui trupe ucrainene sau pentru a sprijini operațiuni de deminare.

Reacția lui Sebastien Lecornu vine în contextul în care săptămâna trecută președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi ”exclusă” pe viitor. În schimb, Statele Unite și mai multe state europene s-au distanțat de afirmațiile lui Macron și au transmis că nu vor lua în calcul trimiterea de trupe în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE