Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesele îmbelșugate de Paște, un pericol pentru sănătate. Ce recomandări au nutriționiștii pentru această perioadă

Mesele îmbelșugate de Paște pot fi un pericol pentru sănătate, pentru că ele conțin feluri de mâncare greu digerabile, ne avertizează medicii.

O rețetă de succes pentru a nu petrece Sărbătorile Pascale la spital este să alternăm mesele copioase cu cele în care includem legumele de sezon, ne sfătuiesc nutriționiștii.

”În general, un principiu sănătos ar fi să-l alternăm cu mesele ușoare, cu legume aflate acum în sezon. Este din start o rețetă de suces.

Iar dacă mesele sunt grele în cărnuri.... chiar și mai pe seară, nu se întâmplă nimic major.

În mod surprinzător, nu există așa doze maxime stabilite. Eu zic la patru ouă, cinci... Mitul românesc cu două-trei ouă pe săptămână este ceva vechi... un ou pe zi, ceea ce înseamnă șapte pe săptămână.”, a declarat Adrian Copcea, medic nutriționist.

Ce alimente se găsesc pe masa de Paște, în România

Sărbătoarea Paștelui în România nu este doar o ocazie religioasă importantă, ci și un prilej de bucurie culinară, în care mesele bogate și tradiționale își găsesc locul de cinste în casele românilor.

O prezență constantă în meniurile de Paște sunt ouăle roșii, simbol al vieții și al renașterii. Aceste ouă sunt adesea acompaniate de "pască", preparatul tradițional care poate fi dulce sau sărat, și care este deseori umplut cu brânză dulce, stafide și smântână.

În plus, carnea de miel este nelipsită din meniul de Paște al românilor. Mielul este pregătit într-o varietate de moduri, de la friptură la tocăniță, fiind un simbol al sacrificiului lui Iisus Hristos. Tocmai de aceea, carnea de miel ocupă un loc special în tradiția culinară a României de Paște.

Nu trebuie să uităm nici de delicioșii cozonaci, care sunt o prezență esențială pe masa de Paște, fiind savurate în jurul unei mese pline de căldură și de tradiție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE