Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Tate s-au transformat din acuzați în acuzatori. Cei doi iau în calcul inițierea unui proces de defăimare împotriva unui martor în SUA

O noua fază în epopeea juridică a fraților Tate. Avocata Tina Glandian anunță ca aceștia pregătesc un proces de defăimare intentat martorilor în Statele Unite. Apărarea a schimbat tactica din defensivă în ofensivă și spune că fraților acuzați de hărțuire și viol le sunt stricate afacerile de peste Ocean.

Avocata Tina Glandian, care îi reprezintă pe frații Tate în calitate de cetățeni americani, a transmis un mesaj  în care afirmă că demersurile lor juridice în Statele Unite au fost interpretate în mod greșit drept o încercare de intimidare a martorilor.

Tina Glandian: „În luna aprilie a anului trecut, două femei, între care o femeie de origine americană, au făcut afirmații potrivit cărora frații Tate le-ar fi reținut împotriva voinței lor. În momentul în care poliția a efectuat o razie la reședința fraților Tate din România, autoritățile au constatat că nu exista nicio dovadă în acest sens, iar frații Tate au rămas în libertate. Prin intermediul avocaților lor, aceștia au depus imediat plângeri penale în România împotriva celor două femei pe motiv că au indus în eroare poliția”.

Avocata fraților Tate a explicat că, dimpotrivă, ei ar putea deschide un proces de defăimare. Scrisoarea pe care una dintre victime, tot de cetățenie americană, a primit-o în Statele Unite, din partea unei societăți civile de avocați, este un prim pas în acest sens.

Tina Glandian: „Scrisoarea de încetare și renunțare" a fost trimisă de avocații civili din SUA, deoarece se referă la un caz civil de defăimare care va fi soluționat aici, pe teritoriul Statelor Unite”.

Reprezentantul unui ONG care o reprezintă pe una din martorele principale în procesul din România a declarat, pentru BBC, că scrisoarea trimisă de avocații lui Tate a avut drept scop intimidarea pentru ca martora să își retragă depoziția. În caz contrar, ea și familia sa urmau să facă față unui proces cu daune in valoare de 300 de milioane de dolari.

Acțiunile de intimidare a martorilor ar putea fi anchetate inclusiv în România, unde au avut loc faptele, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, alături de o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate. Cei patru se află în arest de la sfârșitul anului trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE