Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM QATAR 2022. Stephanie Frappart, prima femeie care va arbitra de la centru un meci la Cupa Mondială masculină

Stephanie Frappart, din Franța, continuă să scrie istorie în lumea arbitrajului. Va fi prima femeie care va arbitra de la centru un meci la Cupa Mondială masculină. Ea a fost delegată să arbitreze meciul Costa Rica – Germania, programat joi, în grupele Cupei Mondiale din Qatar.

La această Cupă Mondială, Frappart a fost și prima femeie inclusă în brigada de arbitru pentru un meci, când a intrat pe teren ca al patrulea oficial în meciul dintre Mexic și Polonia.

Frappart, japoneza Yamashita Yoshimi din Japonia și Salima Mukansanga din Rwanda sunt primele femei selectate ca arbitri pentru cel mai mare turneu de fotbal. Ele s-au numărat printre cei 36 de arbitri în total pentru turneul din Qatar.

Brazilianca Neuza Back, brazilianca Neuza Back, mexicanca Karen Diaz Medina și americanca Kathryn Nesbitt se numără printre cei 69 de arbitri asistenți de la Cupa Mondială.

Frappart a fost deja în brigada de arbitri la meciuri masculine din calificările pentru Cupa Mondială, precum și în Liga Campionilor. De asemenea, ea a oficiat finala Cupei Mondiale feminine din 2019 și a arbitrat finala masculină a Cupei Franței din acest an.

Stephanie Frappart a fost și prima femeie care arbitrat un meci din Liga Campionilor la masculin, în 2020.

VEZI GALERIA
5 imagini

Fotografii: Associated Press

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE