Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM Qatar 2022, Iran – SUA: Doi foști jucători din ambele echipe, tată și fiu, vor urmări meciul decisiv din tribune

Meciul dintre Iran și Statele Unite va avea o însemnătate aparte pentru familia Eskandarian, tată și fiu. Dacă tatăl a jucat pentru naționala Iranului, inclusiv la Cupa Mondială din 1978, fiul a îmbrăcat tricoul echipei Statelor Unite. Cei doi vor fi în tribune la meciul decisiv dintre Iran și Statele Unite.

„Sper să fie un 0-0 sau 1-1”

Doi foști fotbaliști, tată și fiu, vor trăi la intensitate maximă duelul dintre Iran și Statele Unite, în condițiile în care au îmbrăcat tricoul ambelor echipe naționale. Tatăl, Andranik, a jucat pentru selecționata Iranului, țară în care el și familia sa au ajuns din Armenia, țara-natală.

Andranik Eskandarian, fost jucător al naționalei Iranului: „Deci, cel mai bun rezultat, sper să fie un 0-0 sau 1-1. Aș fi fericit cu acest rezultat și cred că va fi un meci bun. Iranul are mai multă experiență, cu antrenorul și jucătorii său, iar Statele Unite...îl cunosc pe Gregg (n. red. antrenorul SUA) de când avea cinci, șase ani.”

După ce a jucat cu naționala Iranului la Cupa Mondială din Argentina, Andranik și familia s-au mutat în Statele Unite, acolo unde s-a născut Alecko.

Alecko Eskandarian, fost jucător al naționalei Statelor Unite: „Am o mare apreciere pentru părinții mei, care au crescut în Iran, au fost capabili să crească cu familiile lor, să obțină o educație, pentru tatăl meu care a început acolo cariera, a reprezentat țara la Cupa Mondială, iar apoi a obținut biletul spre Statele Unite, unde m-am născut și am putut avea oportunități pe care părinții mei nu le-au avut în Iran. Este ca o poveste minunată.”

Alecko a debutat pentru naționala Statelor Unite în 2003, într-un meci cu Țara Galilor. El și tatăl lui vor urmări din tribune meciul dintre Iran și Statelor Unite, în care cele două echipe vor lupta pentru un loc în optimile de finală ale competiției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE