Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ultimatumul lui Joe Biden pentru Netanyahu a avut efect. Israel a redeschis punctul de trecere a frontierei de la Erez și portul Ashdod

  • Din cauza situației umanitare precare din Gaza, SUA și aliații au transmis mesaje din ce în ce mai alarmante către Israel, având în vedere că, de la începutul războiului cu Hamas, ar fi fost uciși în jur de 30.000 de civili.
  • În urma unei discuții care a avut loc joi și care a fost considerată tensionată, Joe Biden i-a dat un ultimatul premierului Benjamin Netanyahu și i-a solicitat oprirea focului, pentru a permite ajutarea populației și evacuarea persoanelor.
  • Biden a amenințat că va condiționa sprijinul american pentru Israel de modul în care statul evreu abordează problema victimelor civile și situația umanitară din Gaza.

Citește mai multe despre ultimatumul lui Joe Biden.

Ninsori abundente în SUA, la început de aprilie: Stratul de zăpadă a ajuns până la 60 de centimetri în unele zone

  • O furtună de zăpadă a lovit nord-estul Statelor Unite ale Americii. Au fost ninsori abundente și vânt puternic, iar sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric.
  • Statele Maine și New Hampshire au fost cele mai afectate de întreruperile de curent. Autoritățile locale spun că zăpada grea și umedă a doborât copacii și liniile electrice.
  • Meteorologii spun că stratul de zăpadă a ajuns și până la 60 de centimetri.

Citește mai multe despre ninsorile din SUA.

PSD și PNL formează oficial o alianță electorală: lista pentru europarlamentare, depusă la BEC. Ciolacu: Eu și Ciucă am făcut ce e corect

  • PSD și PNL formează oficial o alianță. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, la Biroul Electoral Central unde liderii celor două partide au depus lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare.
  • Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la BEC lista comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.
  • Ciolacu a adăugat că acestea sunt proiectele mari pentru care a fost creată, de fapt, alianța electorală.

Citește mai multe despre alianța electorală PSD – PNL.

Atac masiv cu drone al Ucrainei asupra unei baze militare din Rusia. Mai multe avioane de luptă, distruse

  • Ucraina a atacat cu drone baza militară aeriană Morozovsk din regiunea rusă Rostov și a reușit să distrugă șase avioane de luptă rusești în cadrul unei operațiuni comune a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și a Armatei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor secrete de la Kiev.
  • Nu au fost făcute publice informații despre cum a fost desfășurat atacul în care alte opt avioane militare ruse au fost avariate, a mai precizat sursa citată.
  • În schimb, Reuters a precizat că nu a putut verifica informațiile din surse independente.

Citește mai multe despre atacul cu drone asupra bazei militare din Rusia.

Donald Trump cere Israelului să pună capăt războiului din Fâșia Gaza. ”Trebuie să revenim la normalitate şi la pace”

  • Fostul președinte american Donald Trump, candidat al Partidului Republican la scrutinul prezidențial organizat în noiembrie în Statele Unite, a declarat că Israelul trebuie să pună capăt rapid războiului din Fâșia Gaza împotriva grupării Hamas.
  • ”Trebuie să termine cu asta. Trebuie să termine ceea ce au început. Trebuie să o facă", a afirmat joi Donald Trump, în emisiunea prezentatorului de radio conservator Hugh Hevitt.
  • "Terminaţi cu asta, şi terminaţi-o repede, pentru că trebuie să revenim la normalitate şi la pace", a insistat fostul lider de la Casa Albă.

Citește mai multe despre declarațiile lui Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE