Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Karl Nehammer cere teste ADN pentru rudele refugiaților. Un expert a explicat la Euronews România cât de legală și morală este măsura

  • Karl Nehammer vrea ca rudele refugiaților din țară sa să facă teste ADN, potrivit agenției germane de presă DPA, citată de Agerpres.
  • Mai exact, vrea ca în procesul de reîntregire a familiei să fie folosite acest tip de analize genetice. El a precizat că vor fi înăsprite și verificările efectuate de experţi în documente şi de cei din domeniul securităţii.
  • În primele trei luni ale acestui an, Ministerul de Interne de la Viena a înregistrat circa 6.900 de cereri de azil. 45% dintre ele vin din partea unor persoane, care au primit un permis de intrare în țară printr-un program de reîntregire a familiei.

Citește mai mult despre solicitarea testelor ADN pentru rudele refugiaților

Când se încheie vacanța de Paște 2024. După ce se întorc la școală, elevii încep ultimul modul al anului școlar

  • Vacanța de Paște 2024 a elevilor se apropie de final. Ultima zi de vacanță este marți, 7 mai, ceea ce înseamnă că de miercuri ei se vor întoarce la școală. Elevii au intrat în vacanță pe 27 aprilie.
  • Pe 8 mai începe și modulul 5, ultimul din anul școlar 2023-2024. Elevii vor intra în vacanța de vară pe 22 iunie 2024. Cei din anii terminali vor termina cursurile mai devreme, pentru a se putea pregăti pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.
  • Astfel, elevii de clasa a 8-a vor încheia cursurile pe 14 iunie, iar cei de clasa a 12-a vor intra în vacanță pe 7 iunie.

Citește mai mult despre vacanța elevilor de Paște 2024.

Șeful diplomației europene se opune participării UE la reînvestirea lui Vladimir Putin. Ceremonia are loc marți, la Moscova

  • Ceremonia de reînvestire a lui Vladimir Putin are loc marți, 7 mai, la Moscova, iar șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, și-a manifestat opoziția față de participarea unor reprezentanți ai UE la acest eveniment, transmite Agerpres.
  • Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano, a confirmat că state UE și reprezentanța Uniunii Europene la Moscova au primit invitații pentru a participa la ceremonia de marți.
  • Stano a transmis că Josep Borrell nu este de acord ca statele UE să dea curs acestei invitații dar încă nu a fost luată o decizie. Au loc discuții între Comisia Europeană și statele membre pentru a stabili care este cel mai bun mod de acțiune în acest caz.

Citește mai mult despre controversele de la reînvestirea lui Vladimir Putin

Traficanți de droguri, depistaţi de poliţişti în zona unui festival de muzică din Mamaia

  • Mai mulți traficanți de droguri, cetățeni străini, au fost depistați în stațiunea Mamaia, în apropierea unui festival de muzică.
  • Inspectoratul General al Poliției Române a informat, luni, că polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, au depistat persoanele care vindeau droguri.
  • IGPR: Au organizat o acţiune pe raza staţiunii Mamaia, în urma căreia un bărbat (cetăţean străin) a fost prins în flagrant delict în timp ce deţinea în scopul comercializării droguri de mare risc (9 comprimate ecstasy şi aproximativ 20 grame MDMA). Acesta se afla în zona porţilor de acces către perimetrul alocat desfăşurării unui festival de muzică.

Citește mai mult despre traficanții de droguri, depistați la Mamaia

Vremea se răcește în următoarele zile și vin ploile. Când vor începe să crească temperaturile 

  • Meteorologii anunță vreme mai rece pentru următoarele zile, în majoritatea regiunilor din țară, urmând ca de la jumătatea săptămânii viitoare (15 mai), temperaturile să crească până la 28 de grade, relatează Agerpres.nÎn următoarele două săptămâni vor fi și ploi în majoritatea țării.
  • Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade Celsius, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 şi 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de 19 - 20 de grade.
  • Pentru intervalul 11 - 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 22 - 23 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade.

Citește mai mult despre cum va fi vremea în următoarea perioadă

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE