Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO - Brazilia: un cal a fost salvat după ce a rămas blocat pe un acoperiș din cauza inundațiilor

În sudul Braziliei, un cal care rămăsese blocat pe acoperișul unei hale înconjurate de ape a fost salvat, potrivit Al Jazeera. Pompieri și veterinari au luat parte la operațiune, care a fost transmisă în direct de televiziuni. Imaginile cu animalul epuizat, care a stat mai bine de 24 de ore pe acoperișul din tablă, au impresionat o lume întreagă. Poreclit „Caramelo” datorită culorii lui, calul a devenit un simbol al speranței, printre internauți și nu numai.

Un cal a rămas blocat pe acoperișul unei hale înconjurate de ape, în orașul brazilian Canoas

Inundațiile din Brazilia - cele mai grave din ultimii 80 de ani - au ucis peste 100 de oameni și au strămutat sute de mii până acum. Salvarea lui Caramelo a fost privită - de la început și până la sfârșit- cu sufletul la gură.

Cu toții au sperat ca animalul de culoarea caramelului să fie bine și să ajungă într-un loc sigur cât mai repede cu putință. Și așa s-a întâmplat.

Calul a fost salvat, joi, după ce a rămas blocat mai bine de 24 de ore pe un acoperiș din Canoas, un oraș din zona metropolitană Porto Alegre, sudul statului Rio Grande do Sul, cel mai puternic afectat de ploile torenţiale recente, potrivit Al Jazeera.

Animalul, despre care se crede că are șapte ani și care cântărește aproape 350 de kilograme, se echilibrase precar pe două fâșii înguste de azbest alunecos. Pompieri și veterinari au participat la intervenția delicată și tot ei au sedat animalul înainte de a-l așeza pe o plută gonflabilă.

„L-am găsit slăbit”, a declarat Tiago Franco, un pompier din Sao Paulo detașat pentru a conduce operațiunea, într-o declarație a secretariatului de securitate a statului. „Am încercat să ne apropiem într-un mod calm”, a mai adăugat el.

Felipe Neto, un influencer brazilian, și-a ținut fanii la curent pe tot parcursul misiunii de salvare. Ulterior, el s-a oferit și să-l adopte.

„Caramelo, Brazilia te iubește!!! Doamne, ce fericire”, a scris el, pe X, în momentul când calul a fost salvat.

Caramelo se recuperează în momentul de față la un spital veterinar afiliat unei universități. Mariangela Allgayer, medic veterinar și profesor, a declarat pe rețelele de socializare că a ajuns foarte deshidratat.

„A fost o operațiune foarte dificilă, cu mult peste standarde chiar și pentru echipele specializate. Cred că nu trecuseră niciodată prin așa ceva înainte, dar slavă Domnului, totul a mers bine”, a precizat și Bruno Schmitz, unul dintre medicii veterinari care au ajutat la salvarea și evaluarea lui Caramelo.

De săptămâna trecută și până acum, în Rio Grande do Sul, au fost salvate aproximativ 10.000 de animale.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE