Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Borrell compară distrugerile din Gaza cu cele suferite de orașele germane în al Doilea Război Mondial

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a comparat amploarea distrugerilor din Gaza cu cea provocată orașelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Josep Borrell a declarat că, potrivit unei evaluări realizate de Banca Mondială și de Organizația Națiunilor Unite, costul reconstrucției infrastructurii din Gaza se ridică la 90 de miliarde de dolari (aproximativ 84 de miliarde de euro).

"Putem spune că peste 60% din infrastructura fizică a fost deteriorată și 35% a fost complet distrusă", a spus el, potrivit euronews.com.

"Trebuie să repetăm încă o dată că Israelul trebuie să respecte dreptul internațional", a spus el, adăugând că Israelul trebuie "să asigure protecția tuturor civililor și a tuturor lucrătorilor umanitari".

Gropi comune descoperite la spitalele din Gaza

Națiunile Unite au cerut marți "o anchetă clară, transparentă și credibilă" asupra gropilor comune descoperite la două spitale importante din Gaza care au fost atacate de trupele israeliene.â

Anchetatori credibili trebuie să aibă acces la aceste locuri, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, care a adăugat că jurnaliștii trebuie să poată activa în siguranță în Gaza pentru a relata faptele.

Anterior, șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, a declarat că este "îngrozit" de distrugerea centrului medical Shifa din orașul Gaza și a spitalului Nasser din orașul Khan Younis din sudul țării, precum și de descoperirea unor gropi comune în interiorul și în jurul acestor unități după plecarea israelienilor.

Autoritățile din Fâșia Gaza au declarat la începutul acestei săptămâni că au descoperit 283 de cadavre într-un cimitir temporar din interiorul spitalului din Khan Younis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE