Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Băile Felix în topul preferinţelor turiştilor pentru minivacanţa de 1 Mai. Stațiunea Mamaia ocupă abia locul 2

Perspectiva pentru numărul turiștilor care vor alege litoralul pentru minivacanța de 1 Mai și Paște pare să fie mai rezervată în acest an în comparație cu anul trecut, conform evaluării secretarului general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin.

Unul dintre motivele invocate este absența festivalului Beach Please de la Costinești, care a atras un număr semnificativ de vizitatori în aceeași perioadă anul trecut.

Peste 80.000 de turiști pe litoral de 1 Mai, în 2023

Anul precedent, în minivacanța de 1 Mai, litoralul românesc a găzduit peste 80.000 de turiști, conform reprezentantei FPIOR.

Corina Martin a subliniat că absența festivalului Beach Please din acest an, care a fost un eveniment de amploare și a atras mulți vizitatori la Costinești, ar putea influența negativ numărul de turiști care vor alege litoralul în apropierea datei de 1 Mai.

În același context, Ioan Borzea, organizator al festivalului de muzică electronică Sunwaves, desfășurat în perioada 1 - 7 mai la Mamaia, a menționat că numărul participanților este în scădere față de anul precedent, cu aproximativ 2.000 de persoane mai puțin.

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Adrian Voican, a informat că, pentru minivacanța de 1 Mai și Paște, Băile Felix sunt destinația cea mai căutată, urmată de Mamaia și Călimănești - Căciulata. De asemenea, prețurile medii ale biletelor de rezervare au înregistrat o creștere de aproximativ 20%.

În concluzie, pe litoral, gradul de ocupare este ridicat, în special în destinații precum Vama Veche, unde locurile de cazare sunt aproape ocupate în totalitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE