Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile judiciare franceze au confiscat mai multe proprietăți aparținând unor persoane din anturajul lui Putin

Autoritățile franceze au anunțat joi sechestrarea a două proprietăți deținute de persoane din anturajul președintelui rus, Vladimir Putin.

Una dintre proprietăți este Villa Souzanna" din Anglet, în Țara Bascilor, care a fost vandalizată la două zile după declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Aceasta a fost împânzită de sloganuri anti-Putin. Descrisă de presa din Hexagon drept proprietatea Lioudmilei Otcheretnaia (fostă Putina), care a fost soția președintelui rus între 1983 și 2013, vila în stil Art Deco, situată la 300 de metri de plaja Dunes, este deținută oficial de o companie imobiliară controlată de omul de afaceri Artur Ocheretni, actualul partener al Lioudmilei.

Kremlinul a denunțat joi sechestrul pus pe respectiva vilă. "Orice intruziune pe o proprietate privată este ilegală încă de la început", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Autoritățile franceze subminează bazele sistemului lor juridic. Am spus-o de multe ori", a adăugat el.

Ocheretni, a achiziționat proprietatea în 2013 pentru suma de 5,4 milioane de euro.

"Nu există nimic în trecutul lui Ocheretni care să explice cum ar fi putut ajunge să dețină o astfel de proprietate imobiliară de primă mână", a scris Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) într-o investigație publicată în 2017.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE