Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul SUA la NATO, despre viitorul secretar general al Alianței: Îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte

Julianne Smith, ambasadorul Statelor Unite la NATO, și-a exprimat speranța că statele membre ale Alianței Nord-Atlantice vor lua o decizie ”în săptămânile următoare” în privința succesorului secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. Smith a reiterat sprijinul Washingtonului pentru premierul olandez Mark Rutte și a apreciat că președintele Klaus Iohannis, ”un prieten”, a decis să intre în cursă.

”Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă (alegerea viitorului secretar general - n.r.) în cadrul Alianţei”, a declarat Julianne Smith, potrivit News.ro.

Reprezentantul permanent al SUA la NATO a explicat că ambasadorii celor 32 de state membre NATO dezbat în prezent argumentele celor doi candidați - premierul olandez Mark Rutte și președintele Klaus Iohannis.

Julianne Smith și-a exprimat speranța ca în următoarele săptămâni să se ajungă la un consens ”până la summitul de la Washington”, programat să aibă loc în perioada 9 - 11 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE