Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

87 de migranți au fost salvați de pe Marea Mediterană. Printre ei se aflau o femeie însărcinată și 17 copii

87 de migranți aflați într-o ambarcațiune pe Marea Mediterană au fost salvați de organizația umanitară italiană Emergency. Printre ei se numără femei și copii.

Toți au plecat cu barca de mici dimensiuni din nord-vestul Libiei și se îndreptau către Europa. Înainte de a fi interceptați, cei de la bord au rămas fără apă și mâncare.

Migranții care au plecat pe mare în căutarea unei vieți mai bune în Europa provin din țări africane ca Sudan, Nigeria, Eritreea, Ciad, Camerun și Coasta de Fildeș. Însă printre ei se află și oameni din Bangladesh. La bordul ambarcațiunii supraaglomerate se aflau și femei, dintre care una era însărcinată, dar și 17 copii.

Domenico Pugliese, comandant de navă, Emergency Life Support: "Ne-am îndreptat spre locul respectiv, ne-am aruncat bărcile în apă. După prima evaluare făcută de echipa noastră de salvare, s-a dovedit că barca era supraaglomerată și lua apă. Această barcă pneumatică era dezumflată. După stabilizare, echipa noastră a început să îi transfere pe oameni din barcă către Life Support, cu dificultate. În total, am recuperat 87 de persoane, opt femei, 14 minori neînsoțiți și trei copii mici."

Starea migranților

Chiar dacă au avut de înfruntat condiții grele pe mare, refugiații sunt relativ bine.

Sara Chessa, asistentă medicală: "Starea lor de sănătate este aparent bună în acest moment. Am avut în grijă doar primele două cazuri, cele mai vulnerabile, o femeie însărcinată în luna a patra și un băiat diabetic. Cei trei copii mici aflați la bord sunt bine, în ciuda călătoriei dificile."

Autoritățile italiene au desemnat orașul Napoli ca port de debarcare, iar nava urmează să ajungă acolo pe 6 mai. Italia se confruntă cu un val de refugiați proveniți din Africa, ce ajung mai ales pe litoralul sudic al țării. Iar la finalul anului trecut a încheiat un acord Albania, stat în care vor fi construite două centre pentru migranți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE