Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile cu buget redus din Europa în această vară. Sudul Europei promite să ofere vacanțe pentru turiștii care vor să economisească

Căutați idei de vacanțe de vară care să nu vă facă să cheltuiți prea mult? Europa de Sud este locul potrivit unui nou raport realizat de motorul de căutare de călătorii Kayak.

Analizând prețurile medii ale zborurilor și hotelurilor, acesta enumeră cele mai ieftine 10 destinații de vacanță din Europa pentru britanici în acest an, cu orașe spaniole și italiene în fruntea listei.

De asemenea, raportul arată care sunt zborurile care au scăzut cel mai mult în preț față de anul trecut, cu o scădere de până la 16% în cazul călătoriilor către Turcia.

Iată tot ce trebuie să știți despre planificarea unei vacanțe europene la prețuri accesibile, potrivit Euronews Travel.

Care sunt cele mai ieftine destinații din Europa în această vară?

Pentru a afla unde veți cheltui cel mai mult în Europa în această vară, Kayak a calculat costurile medii ale zborurilor dus-întors din Marea Britanie și ale unui sejur de șapte nopți la hotel în țări de pe continent.

Madrid se află pe primul loc, cu un cost mediu al călătoriei de 859 de lire sterline (999 de euro). Capitala spaniolă este cunoscută pentru arhitectura sa aristocratică, barurile de noapte, galeriile de artă de talie mondială și scena culinară înfloritoare, ceea ce o face destinația perfectă pentru un sejur mai lung.

Pe locul al doilea, la mică distanță, se află Milano, cu 881 de lire sterline (1.024 euro). Capitala modei din Italia este renumită pentru catedrala sa căptușită cu gărgărițe, care se înalță impresionant deasupra Piazza del Duomo. Orașul nordic este, de asemenea, un punct de plecare pentru Lacul Como și Garda.

Spania își face din nou apariția, cu Valencia pe locul trei. O excursie în acest oraș de coastă vă va costa 951 de lire sterline (1.105 euro). Închiriați o bicicletă pentru a explora râurile sale sinuoase și plajele aurii. Porto, din Portugalia, ocupă locul al patrulea, cu un preț mediu al unei călătorii de o săptămână de 989 de lire sterline (1.150 de euro). Acest paradis gastronomic este cunoscut pentru delicioasele sale pasteluri de nata și - bineînțeles - pentru portul. De asemenea, este înconjurat de podgorii care oferă o evadare relaxantă din orașul plin de culoare.

Istanbul, în Turcia, încheie topul primelor cinci locuri, cu excursii în valoare medie de 1.073 de lire sterline (1.247 de euro). Renumit ca fiind răscrucea dintre Europa și Asia, acest oraș fascinant găzduiește minuni arhitecturale și istorice precum Hagia Sophia și muzeele arheologice.

Pe primele 10 locuri se află Budapesta din Ungaria, cu 1.106 lire sterline (1.286 euro), Luqa din Malta, cu 1.114 lire sterline (1.295 euro), Florența din Italia, cu 1.151 lire sterline (1.338 euro), Barcelona din Spania, cu 1.173 lire sterline (1.364 euro) și Zakynthos din Grecia, cu 1.181 lire sterline (1.373 euro).

Care sunt cele mai ieftine zboruri din Europa în această vară?

Orașele din nordul Europei domină analiza Kayak a celor mai ieftine zboruri din această vară. Dublin, în Irlanda, se află pe primul loc, cu un preț mediu al zborului de 107 lire sterline (124 euro) din Marea Britanie.

Copenhaga, în Danemarca, se află pe locul al treilea, cu 120 de lire sterline (139 de euro), Paris și Amsterdam pe locul al cincilea, cu 141 de lire sterline (164 de euro), Bruxelles, în Belgia, pe locul al nouălea, cu 148 de lire sterline (172 de euro) și Geneva, în Elveția, pe locul al zecelea, cu 151 de lire sterline (176 de euro).

Când vine vorba de cele mai mari scăderi de preț începând cu 2023, totuși, destinațiile din Türkiye au câștig de cauză. Zborurile către Bodrum au scăzut cu 16% față de anul trecut și acum au o medie de 310 lire sterline (360 de euro), în timp ce zborurile către Istanbul și Antalya au scăzut ambele cu 14%, ajungând la 262 de lire sterline (304 euro) și, respectiv, 290 de lire sterline (337 de euro).

Dubrovnik, în Croația, este, de asemenea, mai accesibil în acest an, cu o scădere de 11% a prețului, ceea ce aduce zborurile la o medie de 223 de lire sterline (259 de euro), în timp ce zborurile către Copenhaga, în Danemarca, au scăzut cu 10%, ajungând la 120 de lire sterline (139 de euro).

În afara Europei, China este mai ieftin de zburat în acest an, prețurile scăzând cu până la 45%, în timp ce Marocul oferă una dintre cele mai ieftine escapade, cu zboruri spre Marrakech la o medie de 224 de lire sterline (260 de euro).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE