Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atenționări de călătorie în Europa. Ce trebuie să știe turiștii români înainte de a pleca în vacanță

Sunt alerte de călătorie în mai multe țări din Europa, în primele zile ale lunii mai. Astfel, turiștii români care merg în Grecia sau Marea Britanie trebuie să țină cont de grevele din sectorul transportului public, dar și de timpii mai mari de așteptare la trecerea frontierei, pentru cei care aleg să meargă în vacanță cu mașina.

Recomandările Ministerului de Externe

Pentru românii care călătoresc cu mașina în aceste zile spre Grecia și Turcia, prin Bulgaria, Ministerul de Externe are mai multe recomandări, în ideea în care timpii de așteptare la punctele de frontieră din Bulgaria sunt mai mari.

Șoferii sunt încurajați să își cumpere online vigneta necesară pentru a trece prin Bulgaria și să respecte limitele de viteză valabile în țara vecină. La întoarcerea spre casă, prin punctul Ruse, ar fi bine ca turiștii să aibă pregătită suma exactă pentru taxa de pod, 2 euro sau 4 leva, fiind posibilă și plata prin card bancar.

Odată ajunși în Grecia, turiștii români trebuie să țină cont de grevele anunțate astăzi în sectorul transportului public. Timp de 24 de ore, navele și feriboturile nu vor circula, trenurile vor merge mai rar, iar autobuzele vor avea și ele program redus, la fel și metroul din Atena. De altfel, în capitala elenă a fost anunțată și o acțiune de protest.

Iar pe aeroportul Heathrow din Londra este în desfășurare o grevă a polițiștilor de frontieră, valabilă și pentru ziua de mâine, astfel că timpul de așteptare la controlul de frontieră poate fi mai mare.

Românii care se confruntă cu situații dificile pot suna la numerele de telefon puse la dispoziție de Ministerul de Externe, disponibile pe site-ul instituției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE