Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou ajutor militar pentru Ucraina. Sprijinul american e sub semnul întrebării, cu puțin înaintea prezidențialelor din SUA

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 400 de milioane de dolari. Oficialul american s-a întâlnit la Kiev cu președintele Zelenski și cu ministrul ucrainean al Apărării. Vizita vine în timp ce sprijinul american este sub semnul întrebării cu două săptămâni înaintea prezidențialelor din SUA, iar opt oameni au fost răniți în urma atacurilor rusești la Kiev și Zaporojie.

SUA a anunțat un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Șeful Pentagonului a făcut o vizită surpriză la Kiev, a patra de la invazia rusă în Ucraina, pentru a exprima sprijinul administrației Joe Biden pentru țara aflată în război.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării: Am făcut tot posibilul pentru a ajuta Ucraina, iar această coaliție inspirată de peste 50 de aliați și parteneri continuă să fie unită pentru a oferi țării dumneavoastră asistența de securitate de care are nevoie Ucraina pentru a prevala. Sunt încântat să anunț astăzi angajamentul pentru un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari pentru a oferi forțelor voastre muniții suplimentare, vehicule blindate și arme antitanc.

Vizita a venit la câteva ore după un atac cu drone rusești asupra capitalei, Kiev, și în timp ce Volodimir Zelenski le cere partenerilor occidentali să continue să ofere sprijin militar pentru Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: În cadrul ultimului nostru dialog, cred că un dialog foarte pozitiv, cu preşedintele Biden la telefon, am discutat multe lucruri. Și apropo, mulțumesc pentru ultimul pachet de sprijin pentru soldații noștri. Am discutat o mulțime de lucruri importante despre planul victoriei, despre pregătirea pentru iarnă.

Situația din țară este însă tensionată. Forțele ruse au atacat puternic Kievul cu drone pentru a doua noapte la rând. Chiar dacă 10 dintre aparate au fost interceptate, mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi cel puţin un civil a fost rănit, iar la Zaporojie, estul Ucrainei, mai mulți oameni au fost răniți după ce mai bine de 30 de clădiri rezidențiale au fost atacate de ruși.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE