Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințesa moștenitoare a Regatului Țărilor de Jos, Amalia, sub securitate sporită. Autoritățile se tem de o tentativă de răpire

Prințesa moștenitoare a Regatului Ţărilor de Jos, Amalia, a fost nevoită să se mute din locuința sa studențească din cauza unor amenințări la adresa securității. Ea a început să studieze la Universitatea din Amsterdam abia la începutul lunii septembrie și spera să aibă un stil de viață relativ tipic pentru studenți.

Cu toate acestea, regele și regina Țărilor de Jos au dezvăluit că securitatea a trebuit să fie semnificativ întărită, deoarece autoritățile se tem de un atac sau de o tentativă de răpire a moștenitoarei tronului olandez.

Amenințări de securitate

Vorbind în timpul unei vizite de stat în Suedia, Regele Willem-Alexander a declarat că, în calitate de tată, a găsit situația „cu adevărat foarte dificilă”, în timp ce Regina Maxima, vizibil emoționată, a declarat că amenințările de securitate la adresa Prințesei Amalia au avut „consecințe enorme pentru viața ei”.

„Ea nu a ieșit din casă. Asta înseamnă că nu locuiește în Amsterdam, nu prea poate ieși. Consecințele sunt foarte dificile pentru ea”, a declarat regina, care părea aproape de lacrimi.

„Aceasta nu este o viață de studentă pentru ea”, a adăugat cuplul regal, care locuiește la Haga.

Premierul olandez Mark Rutte a calificat situația drept „teribilă” și s-a declarat „foarte îngrijorat”, a relatat postul public de televiziune olandez NOS.

Presa locală a relatat că numele Amaliei - și cel al lui Rutte - a apărut în canalele de comunicare ale bandelor de crimă organizată, ceea ce a dus la îngrijorarea că ambii ar putea deveni ținte.

Între timp, ministrul olandez al Justiției și Securității, Dilan Yeșilgöz-Zegerius, a scris pe Twitter că, deși nu poate spune nimic concret despre amenințări sau despre măsurile de securitate puse în aplicare, „garantez că serviciile noastre de securitate lucrează extrem de mult zi și noapte pentru a-i asigura siguranța”.

Cine este Prințesa Moștenitoare Amalia?

Cu ocazia aniversării de 18 ani, a fost lansată o biografie autorizată oficial, prin prisma căreia publicul a reușit să o cunoască pe prințesă mai bine. În rest, familia se bucură de o mare intimitate - și chiar de normalitate regală - din partea presei olandeze.

După o vară în care a lucrat la un bar de pe plajă din Haga - unde se pare că și-a câștigat porecla „Regina cocktailurilor” - Amalia spera la o viață universitară tipică în Amsterdam, împărțind o casă cu alți studenți. Ea urmează cursurile Facultăţii de Politică, Psihologie, Drept şi Economie (PPLE) ale Univesităţii din Amsterdam

În copilărie, Amalia mergea cu bicicleta la școală, la fel ca alți copii olandezi, și este o pasionată de echitație pe calul său Mojito. De asemenea, ea s-a deschis în legătură cu sănătatea sa mintală și a dezvăluit că uneori vorbește cu un terapeut și că a susținut cauze LGBT în timpul anilor de școală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE