Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea unui băiețel bolnav. Cum l-au ajutat banalele abțibilduri în timpul tratamentului împotriva cancerului

Se pare că banalele abțibilduri îi pot ajuta pe copii în lupta cu cancerul. Un băiețel din Statele Unite, diagnosticat cu leucemie, spune că acestea i-au adus bucurie în timpul tratamentului. După fiecare reușită, părinții obișnuiau să îi lipească o etichetă pe geaca de blugi. Acum, el le trimite la rândul lui, celorlalți copii, abțibilduri, ca să îi ajute să treacă peste traume.

Oliver și abțibildurile vindecătoare

Oliver avea nouă ani când a început lupta cu leucemia. Părinții au făcut apel pe rețelele de socializare ca oamenii să le trimită petice textile pe care să i le coasă pe geaca de blugi. Au primit mii de astfel de produse personalizate de la cei care îi doreau binele lui Oliver. Jacheta a devenit armura lui și l-a făcut să se simtă special. Și părinții și-au personalizat hainele ca să îi arate că sunt o echipă.

Oliver Burkhardt: Știam că oamenii au grijă de mine, îmi dădeau vibrații pozitive, simțeam că mă iubesc.

Brian Burkhardt, tatăl lui Oliver: Mergea pe hol și oamenii îi spuneau: „Ne place jacheta ta”. Le spunea: „Mulțumesc, am leucemie”. A devenit mai puternic pentru că oamenii îl iubesc și i-au trimis aceste petice textile. Într-o zi ne-a spus: Mi-ar plăcea să le ofer și celorlalți copii ca mine.

Boala a intrat în remisie, dar Oliver - care are acum 13 ani - și părinții lui simt că au o nouă misiune. Ei au trimis la rândul lor stickere personalizate către 1.600 de copii din 50 de țări: o gorilă pentru prima ședință de chimioterapie, un vultur pentru căderea părului, un urs polar pentru febră.

Brian Burkhardt, tatăl lui Oliver: Am primit un mesaj de la o familie care mi-a spus: Jimmy abia așteaptă să primească primul tratament, vineri, pentru că își va câștiga plasturele cu gorilă. Iar plasturele cu gorilă era plasturele lui pentru chimioterapie. Deci, sunt multe povești de genul acesta.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE