Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri în USR: A început votul online pentru stabilirea viitorului președinte al partidului

La nouă luni de la precedentele alegeri interne, membrii USR pot vota, începând de azi, viitorul președinte al partidului.

Votul online pentru alegerea viitorului președinte al Uniunii Salvați România a început de astăzi, la ora 10, și se va încheia duminică, la aceeași oră, anunță Agerpres.

Cine sunt cei șase candidați:

  • Octavian Berceanu - fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu;
  • Cătălin Drulă - fostul ministru al Transporturilor și actualul președinte interimar al USR, deputatul de Timiș;
  • Alexandru Kiss - șofer de TIR, membru al filialei USR Bălceşti (Vâlcea) șoferul de tir ;
  • Miroslav Taşcu-Stavre - lector universitar, membrul filialei USR Reşiţa (Caraş Severin) lectorul universitar ;
  • Cătălin Teniţă - deputat USR de București;
  • George Ungureanu - inginer, preşedintele filialei USR Murighiol (Tulcea)

Opt candidați erau înscriși inițial în cursa pentru șefia partidului, însă primarul Brașovului Allen Colleban și deputatul Mihai Poliţeanu s-au retras săptămâna trecută, după ce au pierdut încă din primul tur bătălia internă din echipa „Curaj”, în fața lui Cătălin Teniță.

Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6 - 10 iulie. Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidaţi clasaţi. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11 - 15 iulie. 

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe 16 iulie, într-o şedinţă online.

USR, alegeri pentru un nou președinte, la nouă luni de la precedentele

La începutul acestui an, pe 7 februarie, Dacian Cioloș și-a dat demisia de la președinția USR, la numai patru luni de la instalarea în funcție. 

Demisia a fost cauzată de respingerea proiectului său de reforme de către Biroul Național al USR, care este dominat de echipa lui Dan Barna, în urma acelorași alegeri interne.

USR este „în continuare o alternativă” pe scena politică din România - „o alternativă la extremism”, a declarat Cioloș la momentul respectiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE