Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima strigare pentru alegerile locale: doar astăzi se mai pot depune candidaturile pentru scrutinul din 9 iunie

Marți, 30 aprilie, este ultima zi în care se pot depune candidaturi pentru alegerile locale din 9 iunie. Tot atunci vor avea loc și alegerile pentru Parlamentul European. Există în continuare suspans în privința candidaților pentru Primăria Capitalei, deoarece unii dintre social-democrați încă mai speră la o retragere a lui Cristian Popescu Piedone.

30 aprilie - ultima zi în care se pot depune candidaturi pentru alegerile locale

E ultima zi în care Biroul Electoral Central mai acceptă candidaturi pentru alegerile locale din data de 9 iunie, fie că vorbim despre primării, consiliile locale sau consilii județene.

De miercuri, 1 mai, vom avea tabloul complet al alegerilor locale din țara noastră și vom vedea exact care dintre candidați au rămas în fiecare județ.

Este, în continuare, un suspans în București, unde unii dintre membrii PSD speră în continuare în retragerea lui Piedone din cursa pentru Primăria Capitalei și asta pentru că se tem de faptul că Piedone ar putea să rupă la scrutinul din 9 iunie o parte dintre voturile de stânga ale Gabrielei Firea și astfel să îl avantajeze pe actualul primar al Capitalei, pe Nicușor Dan, care în mare măsură se bazează pe un bazin electoral de dreapta în vederea alegerilor.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE